hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Torba yasa" protestosunda reşit olmayanlara beraat

    Torba yasa protestosunda reşit olmayanlara beraat
    expand

    TBMM'deki "torba yasa" görüşmelerini protesto etmekten yargılanan 18 yaşından küçük 9 kişi, beraat etti.

    TBMM'deki "torba yasa" görüşmelerini protestoya katılan 18 yaşından küçük 9 kişi, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

    Ankara 1. Çocuk Mahkemesindeki duruşmaya, suç tarihinde en küçüğü 17 yaşında olan, en büyüğü 18 yaşını doldurmamış sanıklar katılmadı.

    Sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarında suçlamaları reddederek, müvekkillerinin beraatlarına karar verilmesini istedi.

    Hakim Melek Kasar, beyanları dinledikten sonra 3 Şubat 2011'de protesto eylemine katılan 18 yaş altındaki 9 kişinin beraatine karar verdi.

    İddianamede F.A, Ç.E, H.H.T, G.A, H.Ö, H.T.A, E.A, H.A ve G.K'nin TBMM'de görüşülen "torba yasa"yı protesto etmek için "Binlerce Emekçiyle TBMM'yi Kuşatıyoruz" sloganıyla KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliğince düzenlenen "kanuna aykırı toplantı ve gösteriye katıldıkları" belirtiliyordu.

    Bu kişilerin ikazlara rağmen dağılmadıkları ifade edilen iddianamede, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçundan cezalandırılmaları isteniyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow