hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de okulun çatı duvarı çöktü: 1 ölü

    Denizlide okulun çatı duvarı çöktü: 1 ölü
    expand

    Denizli'de fırtına nedeniyle bir ilkokulun çatı duvarının kantin binasının üzerine yıkılması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2'si öğrenci 7 kişi yaralandı.

    Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Hacı Ahmet Paralı İlkokulu'nun çatı duvarı, okulun bitişiğinde prefabrik kantin binasının üzerine çöktü.

    Olayda kantinde bulunan öğrenciler Eda Nur Vural (13) ve Yağmur Zeybek (12), kantinde çalışan Kamile Öztürkmen (50), Ayşe Irmak (31), Mehmet Aygün (26), Soner Karakurt (33) ve Nergiz Karakurt (32) ile 3 yaşındaki kızları Eylül Karakurt enkaz altında kaldı.

    Enkazdan itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmayla kurtarılan yaralılar, Denizli ile Servergazi devlet hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan Öztürkmen, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

    Olayın ardından okul tahliye edildi, öğrenciler velileri tarafından alındı.

    Etrafında polis ekiplerince güvenlik çemberi oluşturulan okul, tatil edildi.

    Valilikten açıklama

    Denizli Valiliği, 1 kişinin ölümü, 2'si öğrenci 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir okulun çatı duvarının kantinin üzerine çökmesi olayıyla ilgili gerekli inceleme ve araştırmanın başlatıldığını bildirdi.

    Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte gece başlayan, gündüz saatlerinde de devam eden ve hızı zaman zaman saatte 70-75 kilometreyi bulan fırtınanın etkili olduğu belirtildi.

    Fırtına nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlk ve Ortaokulu binasının "çatı kalkan duvarlarının" okul kantininin üzerine çöktüğü anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Göçme sonucunda ağır yaralanan kantin çalıştırıcısı Kamile Öztürkmen, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralılarımızın gerekli tetkik ve tedavileri devam etmektedir. Yaşanan olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırma başlatılmış, işlemler devam etmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow