hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık çalışanları greve gidiyor

    Sağlık çalışanları greve gidiyor
    expand

    Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları nedeniyle hekimler, Dr. Ersin Aslan'ın ölüm yıl dönümü 17 Nisan'da bir gün iş bırakacak.

    İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, hasta yakını tarafından darp edilen asistan doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan'a bir destek de Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan geldi. Birliğin Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, sağlıkta şiddetin son bulması, isteklerin yerine getirilmesi için Gaziantep'te öldürülen Doktor Ersin Aslan'ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'da, tüm yurt çapında bir günlük iş bırakmaya ve greve gideceklerini dile getirdi.

    Geçen perşembe günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde görev yapan asistan doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan, ALS hastası annesini kaybeden U.T.'nin saldırısına uğramış, kendilerine dörder gün rapor verilmişti. U.T.'nin savcılığın talimatıyla serbest bırakılması tepkiyi çığ gibi büyütürken, çeşitli eylemlerle sağlıkta şiddetin son bulması istenilmişti. Bugün de, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu. olayın yaşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek meslektaşlarına destek verdi. Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlıkta şiddete hayırö, "Performans çöpeö, "Can güvenliği istiyoruzö dövizleri taşıdı, "Susma haykır, sağlıkta şiddete hayırö sloganları attı. SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet her geçen gün artıyor ve yurdun her yerinde bu tip olaylara bir yenisi ekleniyor. Son olorak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan olayda, şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Artık yaşanan olaylar, olağanlaşmıştır. Bunun yanında tüm isteklerimize rağmen, TBMM de kurulan komisyon da raporunu açıklayamamış, gereken tedbirleri, izlenmesi gereken politikaları ortaya koyamamıştırö dedi.

    Ölüm yıldönümünde hizmet yok

    Birliğin merkez konsey başkanı Prof. Dr. Aktan da, "Sürekli olarak sağlıkta şiddeti konuşur hale geldik. Alınacak önlemlerle hasta ile sağlık çalışanları arasında artık güven ortamı yaratılmalı. Arkadaşlarımızın dik duruşlarına destek için buradayız. Fakat şiddetin son bulmasına yönelik tüm çabalarımıza rağmen bir sonuç alamadık. Bunun için gücümüzü birleştirdik. Sağlıkta şiddetin son bulması, isteklerin yerine getirilmesi için Gaziantep'te öldürülen Doktor Ersin Aslan'ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'da, tüm yurt çapında bir günlük iş bırakmaya ve greve gideceğiz, hizmet vermeyeceğiz. Grevimizin adı da, "Bu şiddet sona Ersin' olacakö diye konuştu. Sağlık çalışanlarına destek veren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ile CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel'de, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi, şiddetin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow