hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceylan Önkol davasında flaş karar

    Ceylan Önkol davasında flaş karar
    expand

    Diyarbakır'da Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili davada, jandarma görevlileri hakkında başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

    Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki patlamada savcıyı güvenlik gerekçesiyle olay yerine götürmeyen jandarma görevlileri hakkında başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

    Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, Şenlik köyündeki patlamada 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölmesiyle ilgili olarak, Lice Cumhuriyet Savcısı'nı güvenlik gerekçesiyle olay yerine götürmeyen jandarma görevlileri hakkında takipsizlik kararı verdi.

    Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararında şu görüşlere yer verildi: "Lice ilçesi ve kırsalında 2012 yılı Haziran ayından bu tarafa aralarında ilçe jandarma komutanın da olduğu 7 askeri personelin şehit olduğu, 15 BTÖ mensubunun ölü olarak ele geçirildiği, pek çok terör eylemi meydana gelmiştir. Dolayısıyla bu kadar yoğun terör olayının yaşandığı bir bölgede bölgenin durumu da gözetilerek Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisi dahilinde bir karara varıldığı ve cesedin ölüm ve muayene işleminin olay bölgesine en yakın güvenli yer olan Abalı Jandarma Karakolu'nda yapıldığı, delillerin toplandığı ve Ceylan Önkol'un olay yerinde bulunan 40 milim bomba atar mühimmatının patlaması sonucu öldüğünün anlaşıldığı, Ceylan Önkol'un ölümü ile ilgili dosyanın 2009/757 sırasında kayıtlı olup, halen derdest olduğu şüphelilerin görevlerini ihmal ettiklerini ve müsnet suçun unsurlarının oluştuğuna dair delil bulunmadığı anlaşılmasıyla, şüpheliler aleyhine kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."

    Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak'ı patlamanın ardından olay yerine "güvenlik" gerekçesiyle götürmeyen jandarma görevlileri hakkında "adli görevi yerine getirmeme" suçundan soruşturma açılmıştı. Soruşturma kapsamında Abalı Jandarma Karakolu Komutanı ve bazı görevlilerin ifadelerine başvurulmuştu.

    Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyünde 28 Eylül 2009'da meydana gelen patlamada 12 yaşındaki Ceylan Önkol yaşamını yitirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow