hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Anayasa için yeni yol haritası

    Yeni Anayasa için yeni yol haritası
    expand

    Anayasa Uzlaşma Komisyonu, çalışmalarına devam edecek. Üzerinde uzlaşılamadığı için kırmızı yazılan maddeler için de ikinci komisyon çalışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığı'nda gelinen noktayı değerlendirdi. CNN Türk'ün edindiği bilgilere göre yeni yol haritası oluşturuldu. Uzlaşmayı Meclis Başkanı Cemil Çiçek de bir açıklamayla duyurdu.

    "Toplantıda kamuoyu beklentileri de dikkate alınarak iki komisyon halinde, daha yoğun çalışma kararı alındı" dedi. Yeni komisyonda önce danışmanlar, temel hak ve özgürlükler bölümünden başlayarak şu ana kadar görüşülen ama uzlaşılamayan maddeleri ele alacak.

    Ak Parti'nin çalışmaların sonuçlanması için nisan ayının sonunu işaret ettiği toplantıda her 10 günde bir durum değerlendirilmesi yapılması kararlaştırıldı.

    MHP ve CHP'nin Ak Parti'nin başkanlık önerisini eleştirdiği toplantıda Meclis Başkanı Çiçek'in "somut bir taslak çıkarsa o zaman birlikte değerlendirilebilir" yanıtını verdiği öğrenildi.

    Çiçek'in liderler turu yapması da önerildi. Ak Parti'nin bu önerisine muhalefet partileri gerek olmadığını belirterek destek vermedi. CHP ve MHP temsilcileri başkanlık ve süre sınırlaması talebinden vazgeçmesi için çiçekin Başbakan Erdoğan'la görüşmesini önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiçek daha somut bir taslak çıktığında görüşmeler yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow