hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD'dan Atalay'a "çözüm" ziyareti

    TÜSİADdan Atalaya çözüm ziyareti
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

    Kabulde, TÜSİAD'ın "farklı bir iş insanları kuruluşu" olduğunu ifade eden Atalay, derneğin iş hayatının dışında, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakere sürecinde çabalarının ve katkılarının olduğunu söyledi.

    AB süreci, Türkiye'nin daha fazla demokratikleşmesi ve insan hakları konusunda mesafe alınması yönünde çabaları olduğunu dile getiren Atalay, TÜSİAD'ın da bu yönde çaba gösterdiğini,kendileriyle yardımlaştıklarını ifade etti

    Atalay, görüşmede, yürüttükleri çalışmaları paylaşacaklarını ve kendilerinden o konuda katkı isteyeceklerini anlatarak, "Çözüm sürecinde bütün toplum kesimlerinin katkısını almaya çalışıyoruz. Bu nezaket ziyareti içinde kendileriyle o konuyu da paylaşacağım ve katkılarını almak isteyeceğim" diye konuştu.

    Kabulden önce Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulunun toplantısına katıldığını bildiren Atalay, şunları belirtti: "Ülkemizin terörle ilgili, güvenlikle ilgili, çözüm süreciyle ilgili konularını orada paylaştık. Arkadaşlar ellerindeki yeni verileri getiriyor. Tartışmalarımız, görüşmelerimiz oluyor. Devlet ciddiyeti içinde bütün kurumlarımızla paylaşarak bu çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye'de bütün bu konuların en güçlü ve etkili koordinasyonla yürüdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Bütün kurumlarımız bu çalışmaların içinde. Önceden gereksiz açıklamalara yer vermek istemiyoruz. Bunlar fayda getirmiyor aksine sakıncalar getiriyor. Bunu gördük."

    TÜSİAD Başkanı Yılmaz da yeni yönetim olarak Ankara'da temaslarda bulunduklarını, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve BDP yönetimiyle de ayrı ayrı görüşmeyi planladıklarını kaydetti.

    "Çağdaş bir anayasaya kavuşma fırsatı var. Ülkede şiddetten arınmanın, terörden arınmanın bir fırsatı var" diyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu iki alanda yapılacak çalışmaların bir mutabakat anlayışıyla bir uzlaşma anlayışıyla yapılması konusunda herkesin beklentisi, bizim de hassasiyetimiz var. Nasıl uzlaşma komisyonunun hepimizi umutlandıran bir yapıda kurulmasına sevindiysek bu komisyonun ülkeyi geleceğe taşıyacak bir anayasaya
    kavuşturacağını da inanıyoruz."

    Kabul, basına kapalı devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow