hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güler'den öğrencilere itidal çağrısı

    Gülerden öğrencilere itidal çağrısı
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, bazı üniversitelerde yaşanan olaylara ilişkin, "Bütün öğrencilerimizi, herkesi itidalli olmaya, bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilat mensuplarının engelli çocuklarına yönelik uygulanan "Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuk ve Ailelerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile işbirliği protokolü imzaladı.

    Üniversitelerdeki olaylar

    Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Bakan Güler, son dönemde üniversitelerde gerçekleşen olayların neden kaynaklandığı konusunda bir ön bilgi gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Çeşitli üniversitelerde mevzi olarak nitelendirilebileceğimiz öğrenciler arasındaki bazı karşıt görüşlü

    olduklarını iddia eden gruplar arasında darp seviyesine ulaşan veya karşılıklı protestoya ulaşan olayların olduğunu görüyoruz. Emniyet teşkilatımız, üniversite içinde rektörlüklerin talebi, adli mercilerin bu konudaki talimatları doğrultusunda, üniversite dışında da genel emniyet tedbirlerini sürdürerek bu konudaki gerekli tedbirlerini alıyorlar" diye konuştu.

    Öğrencileri itidalli ve sağduyulu olmaya davet eden Güler, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Polis olarak biz her türlü önlemi sürdürüyoruz. Abartılı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Özellikle basında veya kamuoyunda bu kadar abartılı olarak yer verilmesi gerekmediğine de inanıyorum. Ancak herkesin bu konuda duyarlı davranmasını, siyasiler başta olmak üzere bu konuda öğrencilerimize, bu çekişmelerin yansıtılmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Elbette içinde bulunduğumuz çok hassas bir durum var.

    Çözüm sürecinin, herkesin sağduyulu davranması suretiyle, karşılıklı anlayışla sürdürebileceğine inanıyorum. Olguyla algı arasındaki farklılığa dikkat çekmek istiyorum. Farklı algılar yaratılmaya çalılıyor. Bu herkesi kucaklayan, herkesin belli sorumluluklar göstermesi gereken bir süreçtir. Bu sürecin, bu anlayışta devam ettirilmesi halinde ülkemizde hem geleceğimizi daha güvenli hem de kalıcı bir barış ortamını sağlayabileceğine inanıyorum."

    AK Parti ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılar

    Güler, AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına yapılan saldırılarla ilgili soruşturmada son durumla ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

    "O konudaki araştırmalarımız devam ediyor. Polis teşkilatımızın bu konudaki becerisini, takip hassasiyetini biliyorsunuz. Birçok olayı aydınlattı, bunu da aydınlatacak. Olayın uluslararası boyutu da var. Başka ülkelerde bulunan, bu tip olaylara karışan kişilerin haklarında değişik kararları, yakalama kararları var. Onları da yurt dışında takip ediyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın hassasiyetle sürdüğünü söylemek isterim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow