hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evren'in evine arama kararı talebi

    Evrenin evine arama kararı talebi
    expand

    12 Eylül davasının avukatlarından Mehmet Horuş, Kenan Evren'in, dava konusu olayları anılarında anlattığını söyledi ve evi için arama kararı verilmesini istedi.

    12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın 13. duruşması başladı.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların avukatları, müdahilliğine karar verilen bazı gerçek kişiler ile TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine izafeten Başbakanlık, MHP, DİSK ve TÖB-DER'in de arasında bulunduğu tüzel kişilerin avukatları hazır bulundu.

    Sanıklar Evren ve Şahinkaya ise duruşmaya katılmıyor.

    Öte yandan, aralarında 12 Eylül mağdurlarının da bulunduğu çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri davanın görüldüğü Ankara Adliyesi önünde, sabah saatlerinden itibaren toplandı.

    Mahkeme heyeti, duruşmanın başında, CMK'nın 219. maddesi uyarınca bu aşamadan sonra duruşmanın teknik araçlarla kayda alınmasına karar verildiğini açıkladı.

    Evren'in evinde arama yapılsın

    12 Eylül davasında müdahil avukatlarından Mehmet Horuş, sanıklardan Kenan Evren'in, dava konusu olaylara anılarında yer verdiğini ifade ederek, Evren'in evinde arama yapılmasına karar verilmesini istedi.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan Horuş, Evren'in anılarını kitaplaştırdığını anlattı.

    Evren'in, resmi devlet arşivini kullanarak yazdığı anılarında, dava konusu olaylara yer verdiğini ifade eden Horuş, "Bundan sonra aradığınız bir belge varsa yeri belli" dedi.

    Horuş, mahkemeden Evren'in evinde arama yapılmasına karar verilmesini istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow