hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliği

    Diyarbakırda Kutlu Doğum etkinliği
    expand

    Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine ilgi yoğun oldu. Nevruz kutlamalarının yapıldığı alan tamamen doldu.

    Diyarbakır'da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen mitinge yaklaşık 150 bin kişi katıldı.

    Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl İstasyon Meydanı'nda yaptıkları mitingi bu yıl Nevruz Alanı'nda yaptı. Saat 14.00'te başlayan mitinge Türkiye'nin çeşitli illeriyle Irak, Suriye, İran, Lübnan, Mısır ve bazı Avrupa ülkelerinden gelenler de oldu.

    Güvenlik önlemi için 5 bin polisin görev yaptığı mitinge gelenler oluşturulan 6 ayrı noktadan üzerleri arandıktan sonra alana girebildi. Miting alanın üzerinde sürekli polis helikopteri uçtu, havadan ve yerden alınan görüntüler Diyarbakır Valiliği'nde oluşturulan merkeze anında ulaştırıldı.

    Miting öncesi, BDP'nin nevruz kutlamalarında astığı PKK'lılara ait fotoğraf ve posterlerin üstleri kapatılarak platform oluşturulurken, miting alanında çoğunda 'Kelime-i Tevhid' yazılı yeşil ve kırmızı bayraklar dalgalandırıldı.

    Mitingin başında, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerden gelen din adamları, alim ve kanaat önderlerinin isimleri anons edildi.

    Bu anonslarda 'İran Kürdistanı'ndan Urumiye'den Seydaye Mele Riza, Salmas'tan Seydaye mele Aziz, Mahabad'dan Seydaye mele Ebubekir, Irak Kürdistanı'ndan Seydaye Mele Tayyib Ahmed, Suriye Kürdistanı'ndan Müslüman Alimler ve Aydınlar Birliği'nden Seydaye Mela Naif, Lübnan'dan Alimler Birliği üyesi Şeyh Muhammed amr, Ogaden'den Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Muhammed Abdullah Yasih, Avrupa'dan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Belçika İmam Gazali Camisi'nden Muhammed Emin Haksever, Mısır'dan İhvan-ı Müslimin Siyasi Birim Sorumlusu Muhammed Hubeyşi ve Türkiye Alimler Cemiyeti üyeleri' ifadeleri dikkati çekti.

    Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde kürsüye gelenler, 'Özgürlük ve kurtuluş önderi Hz. Muhammed' temasında konuşmalar yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow