hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur-Sen 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacak

    Memur-Sen 1 Mayısı Çanakkalede kutlayacak
    expand

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlama kararı aldıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ı 6 konfederasyonun Taksim'de bir arada kutlaması için 3 kez bir araya geldiklerini anımsattı. İlk başlarda birlikte kutlama konusunda anlaştıklarını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

    "Bu yıl 1 Mayıs'ı 6 konfederasyon Taksim'de kutlayacaktı. Her konfederasyon 5'er dakikayı geçmeyecek şekilde kendi bildirisini hazırlayacaktı. Hatta miting komitesi oluşturmuştuk. Ancak son toplantıda bunun detayını konuşmak için bir araya geldiğimizde DİSK'in Taksim'de bireysel olarak kutlayacağını öğrendik. İkinci sürpriz ise KESK Genel Başkanı'nın Türk-İş'e gönderdiği '1 Mayıs'ı Taksim'de diğer konfederasyonlar birlikte kutlayalım' yazısı oldu."

    Gündoğdu, 4 yıl önce '6 konfederasyon olarak Taksim'de kutlayalım' diye karar aldıklarında DİSK ve KESK'in el ele verip Mustafa Kumru'yu Taksim'de yalnız bıraktığını savundu.

    Bu tür düşüncelerin geride kaldığını zannettiklerini belirtin Gündoğdu, emek örgütlerinin "sözünde durmama ilkesizliğini" gösteren bu yaklaşımın üzerine konuşacak bir şey kalmadığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanan sorunlar nedeniyle çözüm süreci konseptine de uygun olarak 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlama kararı aldıklarını vurgulayan Gündoğdu, "Şehitlerimizin ruhunu incitmemek ve Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iye, Alevi'siyle, Sünnisiyle bu ülke adına mücadele veren o destanı yazanların bu destanını hatırlamak adına 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlama kararı aldık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow