hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Özal'la ilgili kim ne biliyorsa yargıya versin"

    Özalla ilgili kim ne biliyorsa yargıya versin
    expand

    TBMM Başkanı Çiçek, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili "Herkesten ricam bu konuda, elinde ne belge varsa hiç geciktirmeden yargı makamlarına versinler" dedi.

    BMM Başkanı Cemil Çiçek, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma programı kapsamında düzenlenen Mevlid-i Şerif etkinliğine katılmak üzere Konya'ya geldi.

    Ankara'dan Konya'ya, Yüksek Hızlı Trenle (YHT) gelen Çiçek, garda bir gazetecinin "Merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın savcılığa verdiği ifade basında yer aldı. Özal'ın Azerbaycanlı bir kişi tarafından öldürüldüğü, o kişinin de 2012 yılında öldüğü iddia ediliyor, ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine, şunları söyledi:

    "Bu konuda söyleyeceğim şey şudur; benim bir ilke kararım var. Bir konu yargıya intikal ettiyse o konularla ilgili hiçbir konuşma yapmadım.

    Ne bu dava ne de başka bir şey. Herkesten ricam, beklentim kim ne biliyorsa bu konuda ne fikir sahibiyse elinde ne belge varsa hiç geciktirmeden yargı makamlarına versinler ve bu tereddütler, spekülasyonlar ortadan kalksın. Onun için benim beklentim, talebim, yargının kararını bekleyelim." Çiçek, bir süre garda dinlendikten sonra programa katılmak üzere Hacıveyiszade Camisi'ne gitti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow