hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de midibüs baraj gölüne uçtu

    Kayseride midibüs baraj gölüne uçtu
    expand

    Kayseri'de kontrolden çıkan bir midibüs baraj gölüne uçtu. Kazada 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada, ölü sayısının 8'e yükseldiğini söyledi.

    Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarında midibüsten yaralı kurtulan yolcular ve yakınlarının beyanlarına göre hareket ettiklerini belirtti.

    Yolcuların yanında kimin olduğuna dair bilgi toplamak için tek tek değerlendirme yaptıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "En baştan beri söylüyoruz, sayıları yolcuların beyanına göre ifade ediyoruz. Yolcu beyanına göre araçta '34 kişi var' demiştik. İlk şok esnasında yolcuların verdiği bilgi bu şekildeydi. Daha sonra sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapıldı, yaralılarla görüşüldü. Şoför dahil midibüste 32 kişi olduğu belirlendi. Bizim baştan beri söylediğimiz gibi özel bir organizasyon ve sayıyla ilgili bilgiyi yolculardan alıyoruz. 24 yaralı var. Son olarak su altından çıkarılan 2 kişiyle beraber ölü sayısı 8'e yükseldi. Yolcuların beyanları esas alınarak kayıp kalmadığını değerlendiriyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanan kaza nedeniyle üzgün olduklarını dile getiren Yılmaz, "24 yaralımız var. Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarında endişe edilecek bir şey yok. 2 kişi kayıptı. Su altı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu bu iki kaybı da bulduk. Saat 17.00 itibariyle arama çalışmalarını bitirdik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

    Kaza nasıl meydana geldi?

    Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Karacaşar Beldesi İlkokulu ile ilçe merkezindeki Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu öğretmen ve aileleri, midibüsle Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ndeki Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gezmeye gitti.

    Geziye çıkanların bulunduğu Karacaşar Belde Belediyesi'ne ait 50 NC 057 plakalı midibüs, Kapuzbaşı'na giderken, Yeşilköy yakınlarında bugün saat 11.30'da Çamlıca-3 Baraj Gölü'ne uçtu.

    Kazanın duyulması ardından UMKE kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevkedildi. 13 ambulans ve 1 ambulans helikopter kaza bölgesine gitti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow