hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TL bugün pozitif ayrıştı

    TL bugün pozitif ayrıştı
    expand
    KAYNAKAA

    Dolar kuru, gün boyu düşüş eğilimini sürdürürken, Türk Lirası bugün dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de görülen Zarrab davası TL üzerinde baskıya neden oldu ancak ilk şokun ardından TL varlıklar bugün pozitif fiyatlanıyor. Türk Lirası bugün dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Yatırımcılar ABD vergi reformuna ilişkin gelişmeleri takip ederken dolar bugün majör para birimleri karşısında görece sakin bir seyir izliyor. Sterlin ise Brexit için uzlaşıya varılacağı beklentisinden destek gördü.

    ABD büyüme verisi ve Zarrab davasına ilişkin haberlerle dün 3.97 seviyesinin üzerini test eden dolar/TL'de bugün gevşeme yaşandı. Gün içinde en düşük 3.9312'yi gören dolar/TL saat 16:23'de yüzde 0,46 düşüşle 3.9400 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6722'den işlem gördü. TL karşısında dün 5.3428 ile rekor seviyeye çıkan sterlin ise 5.3120'den alıcı buldu.

    Sterlinin küresel olarak değer kazanmasında, AB diplomatlarının, İngiltere'nin Brexit konusunda AB taleplerine "yaklaştığını" söylemesi etkili oldu. Ancak sterlin/TL, Türk Lirası'ndaki toparlanmanın etkisiyle geriledi.

    TL üzerindeki baskı sürüyor

    Uzmanlar, bugünkü pozitif fiyatlamaya karşın, geçen hafta tüm önemli para birimleri karşısında rekor düşük seviyelere gerileyen TL üzerindeki baskının sürdüğünü, ABD kaynaklı veri ve haber akışının yakından izleneceğini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün açıklanan verilere göre ABD, yüzde 3,3 ile son üç yılın en hızlı 3. çeyrek büyümesini kaydetti. Diğer yandan, Fed Başkanı Yellen, kademeli faiz artırımlarının devam etmesini beklediğini, enflasyondaki düşük seyrin ise bir süre daha kalıcı olabileceğini ifade etti.

    Öte yandan piyasalar Reza Zarrab davasını da yakından takip ediyor. Duruşma salonunda yaşananları Twitter'dan paylaşan gazetecilere göre Zarrab önemli iddialarda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow