hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit pilotun cenazesi toprağa verildi

    Şehit pilotun cenazesi toprağa verildi
    expand

    Amanos Dağları bölgesinde F-16/C uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un cenazesi, memleketi Aksaray'da toprağa verildi.

    Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, aileye başsağlığı dilemek için geldiği Aksaray'da ilk olarak, şehidin Coğlaki Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti. Orgeneral Erten, şehidin babası Yunus Gümüşsoy'a, olayla ilgili bilgi vererek, kendisini teselli etti.

    "Vatan sağ olsun" diyen baba Gümüşsoy da tek isteğinin, oğlunun yüzünü son bir kez görmek olduğunu söyledi.

    Şehit Gümüşsoy'un cenazesi, baba ocağına getirildi. Bu sırada, şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Zübeyde Gümüşsoy'a, sağlık ekipleri müdahale etti.

    Şehit Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un cenazesi, burada babasına gösterildi. Şehidin annesi de oğlunun tabutuna sarılarak öptü.

    İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkan Yardımcısı AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ve Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin naaşının getirildiği Ulu Cami önündeki törende, aileye başsağlığı diledi.

    Cenaze namazının ardından şehit Gümüşsoy, gözyaşları arasında Aksaray Merkez Şehitliği'ne defnedildi.

    Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya ile şehidin silah arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow