hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 Mayıs'ta tüm okullar tatil

    20 Mayısta tüm okullar tatil
    expand

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, daha önce sadece liseler için tatil olacağı açıklanan 20 Mayıs pazartesi gününün ilk ve ortaokul öğrencileri için de tatil edildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan liselilerimizin yanı sıra ilkokullarımız ve ortaokullarımız da 20 Mayıs günü tatil yapabilecek" dedi.

    Bakan Avcı, Burdur'da düzenlenen "2. Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışına katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada, fuarın Burdurlu üreticiler ve tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

    "Muhtemelen bazılarınız 'Milli Eğitim Bakanının hayvancılık ve süt endüstrisi fuarıyla ne ilgisi olabilir' diye düşünüyorsunuzdur" diyen Avcı, "Ama süt endüstrisi, sektörü yakından biliyor, üreticiler yakından biliyor. Biz süt endüstrisinin, sektörünün en büyük tüketicisiyiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük müşteriniz biziz. Onun için bu fuar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kadar bizi de çok ilgilendiriyor" diye konuştu.

    Avcı, süt üreticilere okullara, çocuklara, sağlıklı süt dağıtımı konusunda yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra fuarı gezen Bakan Avcı'ya Yörük çadırında yöresel çalgı sipsi ve yün çorap hediye edildi. Fuarda kepenek de giyen Avcı, dünyanın en büyük inek maketi olduğu belirtilen maketten akıtılan sütü çocuklara dağıttı ve içti.

    -20 Mayıs ilk ve ortaokullara da tatil-

    Daha sonra Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Avcı, Burdur'un eğitim istatistikleri açısından Türkiye ortalamasının epey üzerinde olduğunu ve sevindirici göstergeler taşıdığını söyledi.

    Burdur'un eksikliklerini en kısa zamanda tamamlayarak daha da ileriye taşımak istediklerini belirten Avcı, okullarda dağıtılan süt sebebiyle Burdurlu üreticilere teşekkür etti.

    Avcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili dün yapılan açıklamalarda bir ifadeden ötürü yanlış anlamanın söz konusu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılacak kutlamalara lise düzeyinde gençler katılıyor. İlk ve ortaokullar 23 Nisan Bayramı'na daha çok katılıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan liselilerimizin yanı sıra ilkokullarımız ve ortaokullarımız da 20 Mayıs'ta tatil yapabilecek."

    -Tarih kitaplarındaki değişiklik-

    Bakan Avcı, bir gazetecinin, "Okullardaki tarih kitaplarında değişikliğe gideceğiz demiştiniz. Bu konuda sizi rahatsız eden konular nedir?" sorusuna, "Tek tek tematik şeylerden ziyade, genel perspektifte bir değişiklik yapıyoruz. Tarih bilim yazımının bugün ulaştığı ölçütlere uygun tarih kitapları hazırlayacağız" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow