hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Irak'taki saldırıları kınadı

    Dışişleri Bakanlığı Iraktaki saldırıları kınadı
    expand

    Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta 17 Mayıs'ta meydana gelen ve 60 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaları kınarken, ülkede son dönemlerde artış gösteren terör eylemlerinden endişe duyduğunu bildirdi.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Bağdat, Bakuba ve Felluce başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde 17 Mayıs'ta meydana gelen ve 60'ı aşkın kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıların şiddetle kınandığı belirtildi.

    "Sözkonusu terör saldırılarında hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Dost ve komşu Irak'ın birlik ve bütünlüğüne, huzur ve istikrarına büyük önem atfeden ülkemiz, Irak'ta terör eylemlerinde son dönemde görülen artıştan endişe duymaktadır. Bu acı vesileyle ülkemizin terörle mücadelede kardeş Irak halkıyla her zaman tam dayanışma içerisinde olacağını bir kez daha kuvvetle teyit ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow