hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koç'tan Erdoğan'a yönelik sert sözler

    Koçtan Erdoğana yönelik sert sözler
    expand

    CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Elbet bütün bu yaptıklarının faturasını millete ödeme vakti gelecek" dedi.

    CHP MYK toplantısının gerçekleştirildiği WOW Hotel&Convention Center'da basın toplantısı düzenleyen Koç, Türkiye'de siyasetin artık öfke ve kin üzerinden yürütülmeye başlandığını söyledi.

    Koç, Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısında yaptığı konuşmaya değinerek, Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

    Başbakan Erdoğan'ın panik atak geçirdiğini ileri süren Koç, "Daha hala ABD'den dönerken yediği beyzbol sopasının etkisi üzerinde devam ediyor. Çünkü bakarsanız, sağlıklı, yaptıklarına güvenen, inanan bir siyasetçi sözü çıkmıyor ağzından. Çok farklı, gittikçe gerçeklerden kopan, hakaret eden, çekinen, bağırarak konuşmaya çalışan, bu arada söylediği her söz, attığı her iftira, ettiği her küfür, söylediği her yalan bir korkunun, bir çekincenin aynı zamanda bir siyasi çöküşün ifadesi olarak yansıyor" diye konuştu.

    Koç, kriminolojideki, "Suçlular, suç mahaline geri dönerler ve ne olup bittiğine bakma ihtiyacı duyarlar" şeklindeki görüşü hatırlatarak, "Başbakan, ABD ziyareti sonrasında gecikmiş bir ziyarette bulundu. Suçlu olduğu çok açık, net. Vahim olayların yaşandığı Reyhanlı'ya yani suç işlediği, suçlu olduğu, sorumlu olduğu mahale giderek, koruma ordusuyla ve bindirilmiş seyircilerle zoraki ziyaret yaptı. Gerek orada gerek dünkü grup konuşmasında CHP'ye dönük vahim suçlamaları oldu" dedi.

    Başbakan Erdoğan'a, "Devletin tüm emniyet teşkilatı senin emrinde. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı doğrudan sana bağlı. Aralarındaki çelişkiyi bu son olaylar çerçevesinde sen ifade et. Açıkça takip edilen şüphelilerin, Reyhanlı'da o bombaları kurup, patlatmalarını adeta izlediniz Ankara'da. Açık net MİT uyarısına rağmen önlem almadınız, almak istemediniz" diye seslenen Koç, şöyle devam etti:

    "Gücün yettiği kadar CHP'ye saldırmaya, iftira atmaya devam et. Emperyalist taleplerin taşeronluğunu yapmaya devam et. Siyonizmin işbirlikçiliğine devam et. Açık söylüyorum, son olaylar kimin, nerede, kiminle nasıl iş tuttuğunu ortaya koymuştur. Siyonizmin işbirlikçisi bir Türkiye başbakanı vardır. İslam dünyasına bir Truva atı gibi sokulmana müsaade et, kendini kullandırt. Kul hakkı yemeye devam et, firavun rolü oynamaya devam et. Elbet bütün bu yaptıklarının faturasını millete ödeme vakti gelecek. Şunu da hiç unutma, bugün seni pohpohlayanlar, senin yanlışlarını görmeyenler, senin demokrasiyi nasıl katlettiğini gözlerini kapatarak, vicdanlarını mühürleyerek izleyenler, yarın sabık başbakan olduğunda hiç unutma senin karşında en acımasız savcılar olacaklardır. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Bugün başbakanı pohpohlayanlar, yarın başbakanın savcıları kesileceklerdir."

    Başbakan Erdoğan'a yönelik sert sözlerini sürdüren Haluk Koç, şöyle devam etti:
    "Ağzı fren tutmayan, ağzından çıkanın kulağı tarafından duyulmadığı ortada olan bir Başbakan. Öfke ve kin gözünü bürümüş. Söylediği sözler, 'vatana ihanet', 'boğazlarına kadar çamura batmışlar'... Teröristle yatıp kalkan sensin. Her türlü teröristle. Hikmetyar'ın elini öperek başladın bu mesleğe, daha sonra el-Beşir'le, şimdi terörist diktatör diye suçladığın Esad'la albüm oluşturacak kadar fotoğraf çektirdin, ailecek öyküler yaşadınız, en büyük katliamı yapan el-Beşir'i Türkiye'de konuk ettin, Şaron'la sayfa sayfa resimler çektirdin, kucaklaştın, daha sonra 'Türkiye'nin başına terör belası olarak çökenlerle bir arada olmam' derken, elinde ip, 'idamı geri getireceğim' diye dolaşırken birden bire aldığı talimatla halvet oldun, dost oldun, siyasi izdivaç yaptın, yol arkadaşı oldun, koalisyon ortağı oldun PKK'yla... Bütün bunları yapanlar, tek kişi Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye 'vatana ihanet' suçlaması yapıyor. Karne bu, sabıka bu. 'Boğazına kadar çamura batma' sözünü kullanıyor CHP'ye, boğazına kadar terörle iç içe olan, kucak kucağa olan, terörle aynı yatağa giren sensin, sayın Başbakan! Kanıtları ortada. Örgüt örgüt, isim isim söyledik. Daha El-Kaide'sine El-Nusra'sına girmedik. Şu anda Suriye'de akan Müslüman kanının Türkiye'den nasıl kışkırtıldığını, nasıl lojistik destek verildiğini, daha bunlara girmedik."

    "İki tane ayyaşın çıkarttığı yasa"

    Başbakan Erdoğan'ın, "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" şeklindeki sözlerine de değinen Koç, Başbakan Erdoğan'dan, bu sözleriyle kimi kastettiğini açıklamasını istedi.

    Haluk Koç, şöyle konuştu: "Eğer parlamentoda kuruluşundan bugüne kadar yasa çıkartma sürecini, mevzuatını takip edecek olursak, eğer parlamentoyu ve tüm parlamenterleri kastediyorsan çok açık bir çağrısı var CHP'nin. Dilin fren tutmuyor olabilir. Öfke, kin söylemin aklını başından almış olabilir veya bir panik atak geçiriyor olabilirsin ama bu sözü sarf eden bir başbakanın mutlaka parlamentodan özür dilemesi gerekir. Açıkça çağrımız var. Bu sözleri ifade eden bir başbakan, ki bir başbakan, siyasi sorumluluğu, devlet sorumluluğu olan bir kişi bu şekilde konuşamaz. Külhanbeyi söylemini siyasi söylem haline bir başbakan ağzı getirmemelidir. Özür dileme borcu var. Parlamentodan özür dilemek zorundadır. Bunu nerede, hangi koşullarda yapacak bilmiyorum ama bunun peşini bırakmayacağız."

    Koç, bu sözleriyle Başbakan Erdoğan'ın hukuk devletini tartışmaya açtığını ve hukuk devletini inanç temelli yasama şekline çevirmeye çalıştığını ileri sürdü.

     "Bu sözü söyleyen, Patrona Halil, Kabakçı Mustafa geleneğinden geldiğini gösteriyor"

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, "Bu, tamamen sözün gelişi olarak söylenmiş bir sözdür" şeklindeki açıklamasını da hatırlatan Koç, "O zaman lafın gelişi bağlamında benim de bir şey söyleme hakkım var. Şimdi söyleyeceklerim lafın gelişidir. 'Bütün bu ifadelerden, söylediklerinden, ruh ve akıl sağlığının artık yerinde olmadığı belli olan, diktatör heveslisi kişilerin dayatmasıyla yasa çıkartılan bir dönemden geçiyoruz.' Kimseyi kast etmedim. Lafın gelişi. Men dakka dukka. Kaşırsan kaşırlar. Kaşınırsan da kaşırlar. CHP, hem demokrasiye saygısı hem parlamentoya saygısı, tüm bunları koruyarak senin yaptığın hakaretlere cevap vermeme hakkını kullanamaz. Hak ettiğin cevabı alacaksın CHP'den. Hak ettiğin eylemi de göreceksin parlamentodan. Bu kadar ucuz değil demokrasi. Her şeyin bir ölçüsü var. Bu sözü söyleyen, Patrona Halil, Kabakçı Mustafa geleneğinden geldiğini gösteriyor" dedi.

    "Bir kez daha ikaz ediyoruz"

    Koç, "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi terörist yatağı haline getirdiğini" de öne sürerek, şöyle devam etti: "Bir kez daha ikaz ediyoruz. 'Bir an önce Türkiye'nin dış politikasını, Türkiye'nin çıkarlarına göre meşruiyet çizgisine çek' uyarısı yapıyoruz. Terörün dini, milliyeti, inancı, kapitali, ideolojisi, mazereti olmaz, sadece hedefi olur. Türkiye'yi hedef haline getirme Sayın Başbakan. Yardımcın Yozgat mebusu Bekir Bey'e de söyle, sağa sola kullandığı ifadelerle yeni terör davetleri çıkartmayın. Türkiye'nin başını zaten belaya soktunuz. Türkiye'yi hiç yoktan terör ithal eden bir ülke haline getirdiniz. Daha hala değişik noktalara terör davetiyesi yolluyorsunuz. 'Gel bizde terör yap' davetiyesi yolluyorsun, ondan sonra suçu üstünden atmak için CHP'yi sorumlu ilan etmeye çalışıyorsun. Savcın, Emniyet'in, MİT'in kim nereye giderse gitsin, gerekirse yargı dedin, git yargıya gücün yetiyor, yüreğin yetiyorsa."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow