hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de Twitter gözaltısı

    İzmirde Twitter gözaltısı
    expand

    İzmir'de, sosyal medya üzerinden halkı isyana teşvik ettikleri gerekçisiyle 25 kişi gözaltına alındı.

    Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla kentte 5 gündür süren eylemlerde sosyal medyada halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları ileri sürülen 16 kişi gözaltına alnıdı.

    Polisin 38 adrese yaptığı baskınlarda yakalananlar emniyete götürüldü.

    Gözaltı sayısı 25 oldu

     İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden asılsız haber yaydıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 25'e yükseldi.

    İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Taksim Gezi Park'ındaki olayların protesto edilmesi sırasında sosyal paylaşım sitelerini kullanarak asılsız haber yaydıkları belirlenen 38 kişinin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, 16 kişinin ardından 9 kişi daha gözaltına alındı.

    Şüpheliler, KOM Şübe Müdürlüğü'ne getirilirken, 13 kişinin de arandığı belirtildi.

    Bu arada, gözaltına alınan şüphelilerin yakınları ile CHP İl Başkanı Ali Engin, KOM Şube Müdürlüğü binasına geldi.

    Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltına alınan kişilerle ilgili bilgi almak için buraya geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
    "Gözaltına alınanlar arasında partimize mensup kişiler yok ama bütün İzmirliler bizi ilgilendiriyor. Halkı gösteriye davet etmekle suçlanıyorlar. Eğer bu suçsa bu suçu aslında İzmirliler olarak birlikte işledik. Önemli bir şey olduğunu sanmıyorum. Yarın serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Biz, adaletsizlik olmasın, insan hakları ihlali olmasın diye burdayız."

    Gözaltına alınanların yakınlarının KOM Şube Müdürlüğü binası önündeki bekleyişleri sürüyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow