hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da hareketli gece: Çok sayıda gözaltı

    İstanbulda hareketli gece: Çok sayıda gözaltı
    expand

    Gezi Parkı protestoları hız kesmeksizin devam ediyor. İstanbul Beşiktaş'ta gösterici gruba müdahale eden polis, 76 kişiyi gözaltına aldı.

    ksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan 76 kişi adliyeye sevk edildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 76 kişi hakkında "polise mukavemet", "kamu malına zarar vermek", "izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak" suçlarından işlem yapıldığı bildirildi.

    Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait otobüslerle Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

    GECE YAŞANANLAR...

    Gümüşsuyu Caddesi'nden Dolmabahçe'ye doğru inen gösterici gruba, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Polise taş ve şişe atan göstericiler, Maçka Parkı'na doğru kaçarak dağıldı.

    Polisin Dolmabahçe'ye çekilmesinin ardından tekrar toplanan göstericiler, Gümüşsuyu Caddesi'nin girişine geldi. Göstericiler, İnönü Stadı'nın alt kısmına kadar inerek, caddenin karşısındaki polislerle yoğun şekilde havai fişek attı.

    Polis ekipleri bunun üzerine yine gruba müdahalede bulundu. Polislerden bir bölümü İnönü Stadı'nın arkasından, diğer kısmı ise Kabataş'tan dolaşıp parkın etrafını sararak, göstericileri İTÜ kampüsünde sıkıştırdı. Burada çok sayıda göstericiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.

    Bu arada, üzerinde Türk bayrağı olan bir otomobil, polis ekiplerinin önünde refüje girdi. Polislerin yardımıyla çıkarılan otomobil, yoluna devam etti.
    Müdahalenin ardından Dolmabahçe'ye çekilen polisler, İETT otobüsleriyle değişime gitti.

    TAKSİM'DE SON DURUM

    Polisin Gümuşsuyu'nda kullandığı biber gazından etkilenenlere Taksim'de göstericiler tarafından kurulan sağlık çadırlarında müdahale edildi.

    Öte yandan, Antakya'daki gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert için Taksim Gezi Parkı' nda özel bölüm oluşturuldu. Bu bölümde Cömert'in fotoğrafı ile "Abdullah Cömert onurumuzdur" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartları yer aldı.

    Çeşitli sağlık malzemelerinin ücretsiz dağıtıldığı Gezi Parkı'nda ayrıca, isteyenlerin kitapları ücretsiz alıp okuyabileceği mini kütüphane oluşturuldu.
    Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki kalabalığın bekleyişi sürüyor.



    SANCAKTEPE'DE DE GERİLİM

    Sancaktepe Demokrasi Caddesi çevresinde oturan vatandaşlar Taksim Gezi Parkı'nda ki protestolara destek vermek için yaklaşık 2 bin kişililk bir grup yürüyüş düzenledi.

    Yürüyüş sırasında yine bir grup polise taş ve sopalarla saldırma girişiminde bulundu. Yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar ise olayların önüne geçmek için kendilerini çevik kuvvet ekiplerinin önüne siper etti.

    Kendini polise siper eden vatandaşlar grubu sık sık taş atmamaları konusunda uyardı. Daha sonra yürüyüş Sancaktepe Meydanı'na kadar devam etti. Burada halay çeken grup olaysız bir şekilde dağıldı.



    BEYLİKDÜZÜ'NDE DE OLAY

    Eylemlere Beylikdüzü'nde toplanan bir gruptan da destek geldi. Beylikdüzü'nde toplanan bir grup E-5 karayoluna çıkarak yürüyüş yapmak istedi. Ancak gruba burda polis müdahale etti. Polisin gaz bombalı müdahalesi sonucunda grup dağıldı.

    HALKALI'DA YÜRÜYÜŞ

    Halkalı'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek devam ediyor. Halkalı Atakent mahallesinde oturan vatandaşlar yine sokaklardaydı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylem dün gece geç saatlere kadar sürdü.

    Türk bayrakları ve ellerindeki tencere tavalarla yürüyüşe katılan vatandaşlara yürüyüş sırasında yoldan geçen sürücüler araçlarının kornalarına basarak, evlerindeki vatandaşlarda ışıklarını yakıp söndürerek destek verdi.

    Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş geç saatlere kadar sürdü ve olaysız sona erdi.



    GÜNE YAĞMURLA BAŞLADILAR

    Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemler bu sabah itibariyle 9. gününe girdi. Dolmabahçe’de gece saatlerinde hareketlilik yaşanırken, Taksim Meydanı’nda ve Gezi Parkı’nda sakinlik hakimdi. Gösterilerde yaralanan eylemciler, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

    Gecenin ilerleyen saatlerinde eylemciler, Gezi Parkı’nda kurdukları barakalarda uyumaya çalıştı.

    Sabaha karşı hafif yağan yağmurla birlikte, göstericiler, yine kurdukları barakalara sığındı. Eylemciler, gece boyunca yaktıkları ateşin önünde sabah da ısınmaya çalıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow