hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM'den adaylara SMS'li uyarı

    ÖSYMden adaylara SMSli uyarı
    expand

    ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları öncesi adayların cep telefonlarına, giriş belgelerini internetten almaları konusunda uyarı mesajı gönderdi.

    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, LYS'ye girmek için başvuruda bulunan ancak sınav giriş belgelerini henüz edinmeyen 21 bin 800 adayın cep telefonuna, "Hafta sonu yapılacak olan LYS oturumlarına girebilmek için sınava giriş belgenizi ais.osym.gov.tr adresinden alınız" mesajı gönderildi.

    Adaylar, sınava giriş belgelerini, başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

    Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafı yer alıyor. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen gösterilmesi gerekiyor.

    Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını, ilgili LYS’de yanlarında bulundurmak zorundadır. İlgili LYS’ye ait sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür şekilde) ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanında bulundurmayanlar kesinlikle sınava alınmayacak.

    LYS'lerin ilk sınavı olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), yarın saat 10.00'da başlayacak. Matematik Sınavı (LYS-1) 16 Haziran Pazar günü saat: 10.00'da, Yabancı Dil Sınavı (LYS-) ise 16 Haziran Pazar günü 14.30'da, Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2), 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3), 23 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow