hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı o iddiayı yalanladı

    Sağlık Bakanlığı o iddiayı yalanladı
    expand

    Sağlık Bakanlığı, mesaisi dışında Gezi Parkı'na gitmesinden ötürü herhangi bir doktor hakkında soruşturma açılmadığını bildirdi.

    Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bugün medyada Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralılara tıbbi müdahalelerde bulunan gönüllü doktorlara soruşturma başlatıldığı yönünde iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu belirtilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı, sağlık konularında, koruyucu, denetleyici ve geliştirici kurum olarak görevlendirilmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetlerini, bu hizmetleri kimlerden aldığını bilmelerini sağlamak ve kayıt altına almak Bakanlığımızın görevidir" ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada şunlar kaydedildi: "Ayrıca bir takım kurum ve kuruluşların, eylemler sırasındaki sağlık müdahaleleri için izin almaları ve verileri Bakanlığımızla paylaşmaları ödevleridir. Mesai saatleri içinde halkımıza hizmet sunan hiçbir doktorumuz hakkında soruşturma açılması söz konusu olmadığı gibi mesaisi dışında Gezi Parkı’na gitmesinden ötürü herhangi bir doktorumuza soruşturma açılmamıştır.Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığıdır. Bunun için her türlü tedbiri almak ve denetimi gerçekleştirmek yasal sorumluluğumuzdur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow