hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'e çıkmak isteyenlere müdahale

    Taksime çıkmak isteyenlere müdahale
    expand

    Taksim Meydanı'na çıkarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara müdahale edildi.

    Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Galatasaray Lisesi ile İstiklal Caddesi'nde toplanan bir grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

    Polis, gruba uzun süre dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Gruptakiler, uyarılara taşla karşılık verdi.

    Göstericilerin Taksim Meydanı'na çıkmasına izin vermeyen polis, biber gazı ile müdahale etti.
    Gruptakiler, ara sokaklara dağıldı.

    Polis, Taksim çevresinde İstiklal Caddesi boyunca geniş güvenlik önlemi aldı.

    Öte yandan Sıraselviler Caddesi'nden de Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen göstericilere müdahalede bulunuldu.



    Feminist kadınlara da müdahale
    Öte yandan İstiklal Caddesi'nde eylem yapan yaklaşık 15 kişilik kadına polis müdahale etti. Kendilerini "Feministler" olarak adlandıran gruba polis, biber gazı ile müdahalede bulundu. Oturma eylemi yapan kadınlar biranda dağılırken 2 kadın ise oturdukları yerden kalkmadı. Bazı polisler oturan kadınlara karşı zor kullanmak isterken, diğer çevik kuvvet polisleri arkadaşlarının tavrına tepki göstererek müdahaleye engel oldu.

    Mecidiköy'de toplanan 100 kişilik grup sloganlarla taksim'e yürümek istedi, , polis izin vermedi. Jandarma ve polisin müdahalesinden kaçan eylemciler cevahir alışvermekezine sığındı, polis içeri girdi ancak vatandaşların tepkisi ile karşılaşınca dışarı çıkmak zorunda kaldı.

    Polis, Cevahir Alışveriş Merkezi'ne girdi
    Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek iseyen eylemcilere, polis ve jandarma birlikte müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazından kaçan eylemcilerin bir kısmı Cevahir Alışveriş Merkezi'ne sığındı. Polis, eylemcileri gözaltına almak için içeri girdi ancak içerde bulunan vatandaşların, tepkisi ile karşılaştı. Islıklar ve sloganlarla karşılaşan polis, dışarı çıkmak zorunda kaldı.

    İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Mecidiyeköy'den yürüyen gruba müdahale

    Mecidiyeköy'de toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, sloganlar atarak yürümeye başladı.Bunun üzerine polis ve jandarmaya  bağlı TOMA'larla göstericilerin üzerine su sıkıldı, bazı polisler ise göstericilere boya tabancasıyla akrep tabir edilen polis aracının arkasından ateş etti. Sokak aralarında göstericileri takip eden çevik kuvvet polislerine, bazı vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi, bazıları da tencere ve tavalara vurarak protesto etti.

    Ergenekon Caddesinde ise çok sayıda eylemci, yola barikat kurup eteşe verdi. Polis ekipleri ise eylemci gruba biber gazı sıktı, tazyikli suyla müdahale etti. Halaskargazi caddesi'nde de çok sayıda eylemci, polise taş ve şişe fırlattı. Polis ekipleri de göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu bölgedeki cadde ve sokakların çoğu barikatlarla göstericiler tarafından kapatıldığı görüldü.



    Sıraselviler'de gözaltı
    Sıraselviler Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişilik gruba  polis müdahale etti. Çevik Kuvvet polisleri gaz bombası atarken, TOMA göstericilere gazlı su sıktı. Müdahalenin adından onlarca kişi gözaltına alındı.


    Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi.

    Nurtepe
    Taksim Gezi Parkı ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup Kağıthane TEM Otoyolu Nurtepe Bağlantı Yolu'nu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri gruplara gaz bombası ile müdahale etti. Polisin gruplara müdahalesi yaklaşık 2 saat sürdü. Müdahalenin ardından polis ekipleri ayrıldı.

    Eylemciler ikinci kez TEM otoyolu Nurtepe bağlantı yolunu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları sıkarak müdahale etti. Grupta bulunanlar da polise taşlarla saldırdı. Göstericiler yollara barikat kurarak ateşe verdi. Polisin yaklaşık 1 saat sürdürdüğü müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.



    Şişli
    Şişli Ergenekon caddesi üzerinde Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen bir grup barikatlarla yolu kapattı. Gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su  ve biber gazı ile müdahale edildi. Grup üyeleri polise taşlarla karşılık verirken bir polis memuru yaralandı. Çevik kuvvet polislerinin de gruba taşlarla karşılık verdiği görüldü. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Grup ara sokaklara kaçarken, polisin müdahalesi sürüyor.


    Pangaltı'da sol gözüne gelen bir cisimle yaralanan Murat Çahan için ambulans çağrıldı.

    Pangaltı
    Pangaltı'da göstericilere polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilen eylemciler ara sokaklara kaçtı. Murat Çahan isimli bir kişi de Osmanbey Metro durağı yakınında yaralandı. Sol gözünün altına gelen bir cisimle yaralanan Çahan için ambulans çağrıldı. Yoğun çatışmaların yaşandığı sokağa ambulans giremeyince yaralı taksiyle hastaneye kaldırıldı. Müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow