hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da yeni terör mahkemesi

    İstanbulda yeni terör mahkemesi
    expand

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü suçlarına bakan mahkeme haline getirildi.

    "Futbolda şike" davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, HSYK tarafından TMK'nın 10. maddesi kapsamına alınarak terör örgütü suçlarına bakan mahkeme haline getirildi.

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki bazı ağır ceza mahkemeleri ile çocuk ağır ceza mahkemelerinin hakim ve başkanlarının görev yerleri değiştirildi.

    'Futbolda şike davası', 'Oda TV' davalarına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci'nin de aralarında olduğu bazı hakimlere de yeni yetkiler verildi.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yayınlanan kararnameye göre, Hakim Mehmet Ekinci'nin mahkeme heyeti başkanı olarak görev yaptığı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkeme haline getirildi.

    Bu mahkemenin mevcut üye hakimlerinden Hikmet Şen 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ve Seyfettin Mermerci de 17. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görevlendirildi.

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, TMK'nın 10. maddesiyle görevli olarak hali hazırda görev yapan İstanbul 22 ve 23. Ağır Ceza Mahkemeleriyle birlikte, terör örgütü davalarına bakacak.

    Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından İstanbul'da aralarında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de bulunduğu 9 mahkemenin terör davalarına bakma yetkisi kaldırılmıştı.

    Öte yandan daha önce başka görevlere atanan İstanbul'daki iki özgürlük hakiminin yerine de yeni isimler atandı.

    İstanbul 17. Ağır Ceza Hakimi Menekşe Uyar 3. Nolu, İstanbul 17. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Bekir Altun 1. Nolu ‘özgürlük hakimi olarak görev yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow