hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'nın polis gücüne operasyon

    PKKnın polis gücüne operasyon
    expand

    Şırnak Valiliği Cizre'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda bombalı saldırı sonucunda 1 güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında İdil yolunu barikatlarla trafiğe kapatan göstericilere polisin müdahalesiyle başlayan olaylar, sabaha kadar sürdü.

    Molotof kokteyli, taş, havai fişek ve ses bombası atan göstericileri, polisin tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ederek gece yarısından sonra dağıttı.

    Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki çatışma saatlerce sürdü ve komiser Hakkı Başkaya, atılan ses bombasının şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

    Cizre'de dün gece çıkan olayların ardından geniş çaplı çalışma yapan polis, olaylara karışan ve güvenlik güçlerine ses bombalı, havai fişek ve molotoflu saldırıda bulunduğunu belirlediği 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Aralarında 18 yaşından küçüklerinde bulunduğu belirtilen 7 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor. Polis diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Valilkten açıklama

    Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "27 Haziran tarihinde saat 02.30 sıralarında PKK/KCK terör örgütünün Cizre ilçemizdeki gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonel çalışma esnasında ara sokaklardan yapılan bombalı saldırı sonucunda bir güvenlik görevlimiz hafif yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır."

    Bazı basın yayın organlarında terör örgütü PKK'nın Cizre'de sözde asayiş birimi kurduğu yönünde haberler yer almıştı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow