hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı yine Cemil Çiçek

    AK Partinin Meclis Başkanı adayı yine Cemil Çiçek
    expand

    AK Parti'li 7 milletvekili, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'i TBMM Başkanlığı için adayı gösterdi.

    AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Haluk İpek, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın imzasını taşıyan dilekçe, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

    Başvuruda, "Anayasa'nın 94'üncü ve İçtüzüğün 10'uncu maddesi uyarınca, 24. Dönem 2. Devre TBMM Başkanı adayı olarak Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'in adaylığını arz ve teklif ederiz" denildi.

    Cemil Çiçek AK Parti'nin tek adayı olarak yeniden yarışa girecek.

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Biz milletvekili arkadaşlarımızla imzaladık. Cemil Çiçek'i tekrar Meclis Başkanı olarak teklif edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" demişti.

    CHP'den ise İstanbul Milletvekili Osman Korutürk Meclis Başkanlığı'na aday oldu.

    Korutürk, adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı'na sundu. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da, daha önce Meclis Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

    Adaylık başvuruları bugün saat 24.00'te sona eriyor. Meclis Başkanlığı seçimleri ise  2 Temmuz Salı günü yapılacak.

    TBMM Başkanvekilleri ve Grup Başkanvekilleri

    AK Parti TBMM Grubu'nda basına kapalı yapılan toplantıda, TBMM Başkanvekilliği için Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ve İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın isimleri belirlendi.

    Toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantıda, TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ve AK Parti Grup Başkanvekillikleri için seçim yapıldı. Seçim sonucunda Yakut ve Bahçekapılı'nın isimleri belirlendi.

    AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliklerine, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın yeniden seçildi. Bahçekapılı'dan boşalan Grup Başkanvekilliği'ne ise İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır geldi.

    Toplantıda, Katip Üyeler ve İdare Amirleri için de seçim de yapıldı.

    Katip üyelikler için AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, İstanbul Milletvekili Bilal Macit, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Van Milletvekili Mustafa Bilici ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal aday oldu. Mevcut Katip Üyeler Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve
    Ankara Milletvekili Fatih Şahin aday olmadı.

    Yapılan seçim sonucunda Katip Üye olarak, Kaşdemir, Macit, Özçelik, Küpçü, Beyaz ve Yüksel'in isimleri belirlendi. Mevcut Katip Üye Yemişçi ise seçilemedi.

    TBMM İdare Amirliği için 3 tur oylama yapıldı. İdare Amirliği için AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Osmaniye Milletvekili Mehmet Kastal, Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir aday oldu.

    Adaylar ilk iki turda, seçilmek için yeterli olan katılanların salt çoğunluğunun bir fazlası oya (seçimlere 270 milletvekili katıldığı için salt çoğunluk 136) ulaşamadı. Üçüncü turda Uslu, 170 oy, Öz de 166 oy alarak İdare Amirlikleri için belirlendi.

    Grup yönetim Kurulu, Grup Disiplin Kurulu ve Grup Denetçileri de belirlendi.

    TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için seçim TBMM Genel Kurulu'nda 3 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow