hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sondaj kuyusunda metan gazı faciası

    Sondaj kuyusunda metan gazı faciası
    expand

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kazdıkları sondaj kuyusunda çalışan 2 işçiden biri metan gazının parlaması sonucu yanarak hayatını kaybetti.

    Nazilli'ye 20 kilometre mesafedeki Arpaz Köyü'nde oturan Cengiz Kılınç (52), evinin yanındaki boş araziye kardeşinin yaptıracağı eve su kuyusu kazdırmak için 20 gün önce Denizli'den iki işçiyle anlaştı.

    20 gün boyunca çalışan işçiler, su bulabilmek için 1.5 metre çapında, 12 metre derinliğinde sondaj açtı.

    Açtıkları sondaj kuyusuna bellerine bağladıkları halatla inen işçilerden Sabri Ayran (40) ve Fatih Çağlayan (29) 'hilti' denilen darbeli matkapla çalışmaya başladı.

    Bir süre sonra işçilerden Fatih Çağlayan, yukarı çıktı. Çağlayan'ın kuyudan çıkmasından kısa bir süre sonra hiltinin neden olduğu kıvılcım kuyudaki metangazını parlamasına neden oldu.

    Büyük bir gürültüyle parlayan alevlerin arasında kalan Ayran, son anda yukarı çıkmayı denese de başaramayıp, tekrar kuyunun dibine düştü.

    Ayran, yukarıdaki arkadaşının gözü önünde yanarak can verdi. Arkadaşının cesedini çıkarmak için kuyuya inmek isteyen Çağlayan, metangazından etkilenince tekrar yukarı çıkmak zorunda kalıp, arazi sahibi Kılınç'tan yardım istedi.

    Kılınç, durumu jandarma ve 112 Acil servis ekibine bildirdi. Jandarmanın haber vermesiyle olay yerine gelen Nazilli Belediyesi İtfaiye ekipleri, kuyuda biriken metangazını tahliye etti. Tehlike giderildikten sonra Çağlayan kuyuya inerek arkadaşının cesedini çıkardı.

    Konyalı olan evli, iki çocuk babası Ayran'ın cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardınan Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Olayın şokunu yaşayan Çağlayan da aynı hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow