hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı: "60-66 uygulaması sürecek"

    Milli Eğitim Bakanlığı: 60-66 uygulaması sürecek
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı, 60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına yönelik uygulamanın kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 sistemiyle birlikte hayata geçen 60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına yönelik uygulamanın kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. Sistemin başarısı için her türlü tedbirin alındığı, uygulamanın devam edeceği duyuruldu.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, fiziki mekanı uygun olan okullarda farklı yaş gruplarına göre sınıfların oluşturulduğu, küçük yaş grupları için uyum ve hazırlık metaryellerinin hazırlandığı belirtildi.

    Eğitim - öğretim yılı boyunca, bilimsel yöntemlere uygun olarak hazırlanan ve uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları gidermeye yönelik tedbirleri içeren kurumsal değerlendirmelerin yapıldığı vurgulandı. "İhtiyaç duyulan alanlarla ya da tespit edilen eksikliklerle ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiştir" denildi.

    Açıklamada, uygulamanın kararlılıkla sürdürüleceği, sistemden uzaklaşma veya geriye dönüş anlamına gelebilecek bir çalışmanın gündemde olmadığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow