hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İTÜ'de olaylar çıktı

    İTÜde olaylar çıktı
    expand

    Yöksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın konferansa katıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde olaylar çıktı.

    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Birleşik Krallık-Türkiye Bilgi Ortaklığı Konferansı düzenlendi. Konferansa Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı.

    Konferansın yapıldığı Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde eylem yapan öğrencilerin yaklaşık 2 saatlik protestoları sona erdi.

    Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömetr, Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvalı Taş ile Lice'deki karakol protestosu sırasında jandarmanın açtığı ateş sonucu hayatını Medeni Yıldırım'ın isimleri anılarak ardından "Yaşıyor" denildi.

    Öğrenciler, konferansın yapıldığı kültür merkezinin önünden ayrılmadan önce merkezin adını da değiştirdi. Girişinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi yazılı bulunan tabeladaki Süleyman Demirel yazısını sprey boyayla boyayan öğrenciler, bunun yerine Abdullah Cömert yazdı.  Daha sonra öğrenciler, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow