hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'ye "torba kanun" golü!

    AK Partiye torba kanun golü
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda "torba kanun" teklifinin görüşmelerinde CHP ve MHP'nin önergeleri, salonda AK Parti milletvekillerinin sayısının az olması nedeniyle muhalefetin oylarıyla kabul edildi.

    CHP ve MHP, teklifin Türkiye İstatistik Kanunu'nda değişiklik yapan maddesinde önerge verdiler.

    İki partinin de bu düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasına yönelik önergesinin oylamasında, her zamankinden farklı bir sonuç çıktı.

    AK Parti milletvekillerinin sayısının salonda az olması nedeniyle önerge, çoğunluğa sahip olan muhalefetin oylarıyla kabul edildi.

    Önergenin kabul edilmesiyle Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nda, Başkan Yardımcıları, Birinci Hukuk Müşaviri, Bölge Müdürleri ile daire başkanlarının atamalarının bakan tarafından yapılacağına ilişkin hüküm, tekliften çıkarıldı.

    Bu arada BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, verdiği önerge üzerinde yaptığı konuşması sırasında kürsüye, Lira, Avro ve Dolar bıraktı. TMMOB'un, plan ve projelerde vize ve onay yetkisinin kaldıran önergeyi eleştiren Kaplan, "Rant 1 trilyon" yazılı bir kağıt da gösterdi. Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarına işaret ederek, "Kentsel dönüşüm sonrası her konut 100 bin liradan 700 milyar lira. Aslında bal gibi bu önergenin kaynağı bu. Tam tamına 1 trilyon. Fena para değil. Cüzdanlarınızı açarsınız Dolar, Avro, Lira gözü yaparsınız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow