hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversiteye kayıtlar, 2-6 Eylül'de yapılacak

    Üniversiteye kayıtlar, 2-6 Eylülde yapılacak
    expand

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye kayıt tarihlerinin Yükseköğretim Yürütme Kurulunun kararıyla 2-6 Eylül 2013olarak yeniden belirlendiğini bildirdi.

    ÖSYM'nin internet sitesinden yer alan duyuruda, 8 Temmuz'da başlayan 2013-ÖSYS tercih işlemlerinin, 18 Temmuz'da sona ereceği hatırlatıldı.

    Bugüne kadar 107 bin 500 adayın tercih işlemi yaptığı belirtilerek, tercih süresinin tamamlanmasının ardından yerleştirme sonuçlarının en kısa sürede kamuoyunun bilgisine sunulacağı ifade edildi.

    Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra belirtilen tarihlerde adayların yerleştirildikleri üniversitelere kayıtlarını yaptıracağına işaret edilen açıklamada, "2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının ÖSYM tarafından kısa sürede açıklanması nedeniyle 12-20 Ağustos 2013 olarak belirlenen 2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun kararıyla 2-6 Eylül 2013 olarak yeniden belirlenmiştir" bilgisine yer verildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "2013-ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara, kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyla kayıt tarihi ve kayıt adreslerine, 2013-ÖSYS sonuç açıklama ekranında yer verilecektir.

    Bu amaçla üniversiteler, kayıt tarihlerini, kayıt işlemlerinin yapılacağı yerlerle açık adreslerini, daha önce kendilerine bildirilen kılavuz işlemlerinde kullanılan internet adresinden, mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak, 11-16 Temmuz'da elektronik ortamda Merkezimize bildireceklerdir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow