hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apartmanı keneler bastı!

    Apartmanı keneler bastı
    expand

    Kars'ta kene istilasına uğrayan 4 katlı bir apartmanda yaşayanlar korku içinde yaşadıklarını söyledi.

    Yusufpaşa Mahallesi Küçük Kazımbey Caddesi'ndeki 4 katlı bir apartmanın girişi, duvar, tavan ve merdiven boşluklarında toplu halde görülen keneler apartman sakinlerini korkuttu.

    Apartmanda oturan Ejder Karakoç'un Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) kene sorununu iletmesi üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden veteriner hekimler binada inceleme yaptı.

    Kenelerin zehirli olup olmadığı test edildikten sonra binada ilaçlama yapılacağı bildirildi.

    Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte apartmanın keneler tarafından istila edildiğini belirten ve Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduğunu anlatan bina sakinlerinden Ejder Karakoç, şöyle dedi:

    "Ne Sağlık Müdürlüğü ne de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sorunumuzla ilgilenmedi. Sorunumuzu BİMER'e ilettim. Kısa süre sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden veteriner hekimler gelerek binada inceleme yaptı. Gelen veteriner hekimler, bana ilaçlamam için sırt pompası verdi. Maske vermeden ilaçlama yapmamı istediler. Bununla ilgili bir eğitim almadığımı, yapamayacağımı söyledim. Onlar da  gitti. Yine mağdur olduk. Eşim ve çocuğumu kene ısırdı. Bina karantinaya alınmadı. Kenelerler zehirli mi, değil mi diye kimse ilgilenmedi."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow