hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyete bomba: Polis müdürü yaralandı

    Emniyete bomba: Polis müdürü yaralandı
    expand

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne parça tesirli el yapımı patlayıcı atıldı. Saldırıda Terörle Mücadele Şube Müdürü Aşir Yıldız yaralandı.

    Silopi'de BDP'liler bugün iftardan sonra Cudi Mahallesi'nde toplanıp, "Hükümet adım at" adı altında yürüyüş düzenledi. Ellerinde meşalelerle BDP ilçe binasına yürüyen grubun önünü kesen polis, yürüyüşün izinli kısmının bittiğini ve dağılmalarını istedi. Polisle yaşanan kısa süren tartışmanın ardından yürüyüşe katılanlar BDP ilçe binası önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

    Basın açıklamasının ardından kalabalık dağlırken, bir grup gösterici Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının arka kısmındaki nöbetçi kulübesinin önüne geldi. Burada kulübeye el yapımı patlayıcı ve molotoflarla saldırıda bulunan gruba polis müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında atılan bir el yapımı patlayıcının önünde patlaması nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Aşir Yıldız, yaralandı.

    Göğsünden yaralandığı öğrenilen Yıldız, Cizre İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

    Polis, saldırganları gaz bombası kullanarak dağıttı. Ara sokaklara kaçan saldırganlar izlerini kaybettirirken, polis yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

    Yüksekova'da da olaylı yürüyüş

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen izinsiz yürüyüşte polise molotofkokteyli ile saldıran göstericilere basınçlı su ve gaz bombalarıyla müdahale edildi.

    Eski Cezaevi Kavaşağı'nda BDP ilçe örgütü tarafından düzenlenen "Hükümet adım at" yürüyüşünde yapılan basın açıklaması sonrası dağılmayan göstericileri polis uyardı. Uyarıyı dinlemeyen yüzü maskeli bir grup gösterici, Eczaneler Sokağı'nda bekleyen polise taş ve molotofkokteylleriyle saldırdı.

    Polisin gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı. Atılan taş ve gaz bombalarından etkilenen esnaf kepenklerini kapattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow