hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'a "Kara Kutu"lu otobüsler geliyor

    İstanbula Kara Kutulu otobüsler geliyor
    expand

    İETT'ye 1705 tane yeni otobüs alımı yapıldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "kara kutu" sisteminin olacağını söyledi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İETT personeli, Zabıta Müdürlüğü'nde görevli zabıta ekipleri ve itfaiye personeli ile bayramlaştı.

    Topbaş, belediye çalışanlarına teşekkür ederek "Bayram yapmıyoruz, bayram yaptırıyoruz" dedi.

    Edirnekapı'da bulunan İETT garajında düzenlenen bayramlaşma törenine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT çalışanları da katıldı. Personelle bayramlaşan Topbaş, tören sonrasında elini öpen çocuklara harçlık verdi.

    İETT'ye 1705 tane yeni otobüs alımı yapıldığını belirten Topbaş, bunlardan 758 tanesinin önümüzdeki haftalarda devreye gireceğini ifade etti.

    Otobüsler içerisinde hem içeriyi hem dışarıyı kayıt altına alan kara kutu gibi sistemin olmasını amaçladıklarını söyleyen Topbaş, "Otobüs içinde ve dışında ne varsa 5 gün kayıt altına alıyor. Bir olay cereyan ederse o otobüsün iç kayıtları da şikayet üzerine gerekli emniyet birimleri tarafından incelenebilecek bir sistem kuruldu. Daha güvenli bir yolculuk yapılabilsin diye" şeklinde konuştu.

    İETT çalışanları ile bayramlaşmasının ardından zabıta personeli ile bayramlaşmaya giden Topbaş çiçeklerle karşılandı.

    Sultanahmet, Eminönü, Beyazıt ve Taksim gibi turistlerin yoğun olduğu noktalarda kullanılacak 'Turizm Zabıtası' aracının direksiyonuna geçti.

    İngilizce ve Arapça bilen 30 kişinin görev yapacağı Turizm Zabıtası ekibinin özellikle turistlere yardımcı olması hedefleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow