hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan'a gidecek olanlara uyarı

    Lübnana gidecek olanlara uyarı
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Lübnan'da yaşayan veya Lübnan'a seyahat edecek Türk vatandaşlarını uyardı.

    Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırılmasının ardından bu ülkeye yapılacak seyahatlere yönelik yaptığı duyuruda, "Vatandaşlarımızın, mevcut durum ışığında, hayati zaruret arzeden bir gerekçe olmadıkça, Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır" ifadesini kullandı.

    Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı seyahat duyurusunda, Lübnan'da bugün iki THY pilotunun kaçırılmış olmaları da dikkate alınarak, bu ülkeye seyahat eden ve Lübnan'da yaşamakta olan Türk vatandaşlarının güvenliklerini sağlamaya yönelik her türlü önlemin Lübnan hükümetince alınmasının beklendiği belirtildi.

    "Bununla birlikte, vatandaşlarımızın, mevcut durum ışığında, hayati zaruret arzeden bir gerekçe olmadıkça, Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır" denilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

    "Halen Lübnan'da bulunan vatandaşlarımızın ise dönebiliyorlarsa Türkiye'ye dönmeleri, kalması gerekenlerin ise şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları ve müteyakkız bulunmaları önerilmektedir. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı
    ve duyuruları sürekli takip etmeleri tavsiye edilmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow