hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kılıç'tan "Gezi" yalanlaması

    Bakan Kılıçtan Gezi yalanlaması
    expand

    Gezi Parkı'na katılan öğrencilere yönelik işlem yapılacağı yönündeki iddialara Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan yalanlama geldi. Kılıç, "Aklımızın ucundan bile geçmiyor böyle şeyler. Bu tarz bir gündemimiz yok" dedi.

    Akşam gazetesine konuşan Bakan Kılıç, eylemlere katılan öğrencilerin burslarının kesileceğine yönelik iddialara bir kez daha net bir dille yalandı.

    Kılıç, "Böyle bir şey mümkün değil. Kaldı ki eylemlere katılan öğrencileri tespit etmemiz de mümkün değil. Üniversitelerden YÖK'ten herhangi bir işlem bilgisi gelmesi halinde öğrenci eğer suça karışmışsa hakkında işlem yapabiliyoruz" dedi.

    Bakan Kılıç, kredi yurtlarındaki yönetmeliğe işaret etti, "Bu yönetmeliği biz hazırlamadık. 1997'dan bu yana yürürlükte. Eylemlere karışan öğrencilerle ilgili bizim bir tespitimiz yok. Olmaz" diye konuştu.

    Gezi Parkı olaylarına katılan ve tutuklanan öğrencilerin listesinin olmadığını belirten Kılıç, "Bu yöndeki haber ve yorumlar karalamaya yönelik. Birilerinin aklından geçenleri bize yamamaya çalışıyorlar. Aklımızın ucundan bile geçmiyor böyle şeyler. Böyle bir gündemimiz yok. Biz gençlerle aynı kümede kaynaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow