hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY pilotu "Uçmuyorum" dedi ve indi

    THY pilotu Uçmuyorum dedi ve indi
    expand

    İki THY pilotunun Beyrut'ta kaçırılmasını protesto eden THY Kaptan Pilotu uçakta İstanbul-Beyrut seferi yapmayacağını yolculara anons ettikten sonra uçaktan indi. Pilot hakkında soruşturma açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Hava Yolları’nın dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 01:00’da İstanbul’dan Beyrut’a gidecek olan uçağın Kaptan Pilotu B.G. yolcu alımını tamamladıktan sonra yolculara İngilizce ve Türkçe olarak iki Türk pilotun Beyrut’ta kaçırılmasını protesto ettiğini anons etti ve uçaktan indi.

    Yeni kaptan pilotun uçağa gönderilmesinin ardından içinde 151 yolcusu olan uçak, yarım saatlik rötarın ardından kalktı.

    Soruşturma açıldı

    Türk Hava Yolları'nın (THY), İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağın pilotunun, yolculara yaptığı anonsla, iki meslektaşının kaçırılmasını protesto ettiğini ve bu uçuşu gerçekleştiremeyeceğini belirtmesinin ardından kokpitten ayrıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

    İddiaya göre, gece saatlerinde Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağın kaptan pilotu, yolcuların alımının tamamlanmasının ardından anons yaptı.

    Anonsta, iki meslektaşının Beyrut'ta kaçırılmasını protesto ettiğini ve bu uçuşu gerçekleştiremeyeceğini bildiren pilot, daha sonra uçağı terk etti.

    THY yetkilileri, söz konusu pilot hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Üç kişi daha tutuklandı

    Bu arada Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotlarla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı. Lübnan Haber Ajansı, güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde 3 kişinin mahkemeye sevk edildiğini duyurdu.

    Suriye'nin Azaz kentinde kaçırılan Lübnanlıların aileleri ise, Türk pilotların kaçırılmasıyla ilgili oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yakınlarının serbest bırakılması için oturma eylemi başlattı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow