hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uzlaşmadan başka çaremiz yok"

    Uzlaşmadan başka çaremiz yok
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa'daki değiştirilemez hükümler konusunda, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yapılan tartışmalara ilişkin, "Uzlaşmadan başka çaremiz yok" dedi.

    Çiçek, Meclis'te gazetecilerin, mevcut anayasanın değiştirilemez hükümlerine ilişkin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yapılan tartışmalara ilişkin sorularını yanıtladı.

    Anayasa'nın ilk dört maddesine ilişkin tartışmaların devam edeceğini vurgulayan Çiçek, "En zor kısımlar zaten bunlar. Buralarda anlaşılırsa önemli bir kısmı... Uzlaşmadan başka çaremiz yok ki. Adı üzerinde uzlaşma komisyonu. Uzlaşmamak üzerine bir araya geliyorlarsa zaten bu ayrı bir değerlendirme konusudur" dedi.

    MHP ve CHP'nin kırmızı çizgilerinin hatırlatılması üzerine de Çiçek, şunları kaydetti:

    "Orada her şey konuşuluyor. Bu komisyonun en önemli özelliği, kimin ne düşüncesi varsa ne görüşü varsa olmasa da bunları dile getiriyor, getirecektir. Zaten bunları dile getirmeden de bir sonuca varmak mümkün değil. Onun için orada yapılan konuşmaları bu çerçevede değerlendirmek daha uygun olur."

    "Anlaşma olmazsa ipler kopar mı?" sorusuna Çiçek, "Masada ben ip görmedim. Ben sadece anayasa gördüm, örnek anayasalar gördüm. Tutanaklar var, bilgiler ve metinler var" karşılığını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow