hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6. yüz naklinden güzel haber

    6. yüz naklinden güzel haber
    expand

    Türkiye'nin nin 6'ncı yüz nakli yapılan 54 yaşındaki Salih Üslün yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı.

    Antalya'da hayatını kaybeden 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzünün nakledildiği 54 yaşındaki Salih Üslün'ün oğlu Sedat Üslün, ameliyattan sonra ilk defa babasını gördü.

    Akdeniz Üniversitesi Rektörüğü Basın ve Halkla İlişkiler ile Hastane Medya İletişim Birimi tarafından Salih Üslün'ün yoğun bakım servisinden normal servise çıkarılışı ve oğluyla ilk buluşma anının çekildiği görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

    Yaklaşık 4,5 dakikalık görüntülerde doktorların "Nasılsın?" sorusuna Salih Üslün, eliyle iyi olduğu yönünde cevap verdi.

    Ameliyattan sonra ilk defa babasını gören Sedat Üslün de babasına yanında olduğunu ve kendisinin çok iyi göründüğünü söyledi.



    Duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Üslün, babasının yeni bir yüze kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

    Babasının yeni yüzünü çok beğendiğini dile getiren Üslün, "Duygularımı anlatamayacak derecede mutluyum. Babamın yüzü çok iyi, güzel olmuş. Bu aşamaya gelinceye kadar çok uğraştık, inşallah daha iyi olur babam. Bundan sonra inşallah babamı tehlikesiz bir hayat bekliyor" dedi.

    Her zaman babasının yanında olacaklarını anlatan Üslün, babası için hayatın daha güzel olacağını ifade etti. Babasının daha genç görüneceğinin hatırlatılması üzerine Üslün, "Ne kadar genç görünse de o bizim babamız" diye konuştu.

    Sağlık durumu

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan da yoğun bakımda herşeyin yolunda gitmesi üzerine Salih Üslün'ü normal servise çıkardıklarını kaydetti.

    Hasta ile yazıyla ya da el işaretleriyle iletişim kurduklarını dile getiren Özkan, 2 ay sonra konuşabileceğini söyledi.

    Herşeyin yolunda gittiğini anlatan Özkan, "İnşallah böyle devam eder ve onun da hayırlı ve güzel bir hayatı olur sonrasında. Biz de buna vesile oluruz inşallah" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow