hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "İyi polis, kötü polis oyunu"

    Erdoğan: İyi polis, kötü polis oyunu
    expand

    Başbakan Erdoğan, Cemil Bayık ve Selahattin Demirtaş'ın çözüm süreci beyanlarını "iyi polis, kötü polis oyunu" diye niteledi ve "Biz işimize bakacağız" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Saint Petersburg kentindeki G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

    "Rusya, Esad'ın kullandığını kabullenmiyor"

    Erdoğan, Suriye'ye şu anda henüz ortak operasyon kararı olmadığını belirterek, şunları söyledi:

    "Burada şu andaki görüntü BM Güvenlik Konseyinin kararı olmadığına göre zaten ortak bir operasyon olmaz. Ancak oluşturulabilecek bir koalisyon gücünün ortak operasyonu olur. Bu koalisyon güçleri 3 ülke olur, 5 ülke olur, velhasıl böyle bir şey ancak olabilir. Rusya ve Çin ile de şu anda bizim diyaloglarımız devam ediyor, devam edecek. Onların, özellikle Rusya'nın şu anda takıldığı konu kimyasal silah noktasında bir belgeler, iki kim tarafından kullanıldığı. Kendileri, Rusya hala bu işin yani Beşar Esad tarafından kullanıldığını kabullenmiyor."

    Suriye'ye olası müdahaleye yönelik görüşmelerine ilişkin, "Şu anda buradan umutlu veya umutsuz ayrılmak gibi bir şeyi konuşmak yanlış olur. Sadece süreci bizim dikkatli bir şekilde takip etmemiz ve gereğini de yapmamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.

    "YÖK gereğini yapacaktır"

    Basın toplantısında ODTÜ yaşanan ve başörtülülere yönelik sözlü saldırı iddialarına ilişkin soruları da yanıtladı. Erdoğan, "Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. Şu anda da ne yazık ki ODTÜ'deki bu zihniyeti çok açık, net ortada görüyoruz ve bu ülkenin evlatlarına karşı burada böyle bir ötekileştirme gayreti kampanyası yürütülüyor. Tabii konuyla ilgili olarak öyle zannediyorum ki YÖK gereğini yapacaktır ve konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız" diye konuştu.

    "Başkanlık sistemini tartışmak günah  değil"

    Basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, başkanlık sistemini olmazsa olmaz görmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

    "Ama bu konunun üzerinde çalışmak, bu konunun üzerinde tartışmak herhalde bir günah değildir. G20'ye gelen ülkelerin neredeyse yüzde 80'i başkanlık sistemiyle yönetiliyor, böyle bir tablo var. Dünyanın gerçeklerini görmek durumundayız. Dünya ekonomik yapısı içinde yüzde 90'ı ekonomik ağırlık olarak G20 teşkil ediyor. Bütün bunlardan bir ders çıkarmamız lazım. Neredeyiz, nereye gidiyoruz. Çok yoğun, pratik neticeler alabilmek, işler yapabilmek istiyorsak sistemin gözden geçirilmesi ve bu sistem içinde de çok daha süratle üretim yapabilecek imkanlara kavuşmamız lazım."

    "İyi polis, kötü polis oyunu"

    Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine yönelik KCK lideri Cemil Bayık ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalara ilişkin de değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Orada biliyorsunuz siyasi kanadın vermiş olduğu beyan farklı, dağdakilerin vermiş olduğu beyan farklı. Yani iyi polis, kötü polis gibi bir rol herhalde paylaşmışlar, böyle bir noktadalar. Dolayısıyla biz bunları değerlendiremeye almaktan öte işimize bakacağız. Bizim yol haritamız neyse bu yol haritamız üzerinde yürümeye devam edeceğiz. Biz kararlarımızda samimiyiz ve bu kararlarımızın arkasında da samimi bir şekilde duracağız. Çünkü Türkiye'nin bu terör belasından bir an önce kurtulması gerekiyor" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow