hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japon turisti öldüren zanlı tutuklandı

    Japon turisti öldüren zanlı tutuklandı
    expand

    Nevşehir'in Göreme beldesinde bir Japon turisti öldürdüğü, diğerini de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

    Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlı Mustafa Volkan Dilaver (27) savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

    Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yok etmek amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından tutuklanan zanlı, Nevşehir Kapalı Cezaevine konuldu.

    Öte yandan, Adliyeden çıkarılışı sırasında zanlının yakınları görüntü almaya çalışan Türk ve Japon gazetecilere saldırdı, pet şişe fırlattı. Polisin engellemede yetersiz kaldığı olayda, bazı Japon gazeteciler darp edildi.

    Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, önceki gün öğleden sonra bıçaklı saldırıya uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow