hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Su böreği zehirledi: 1 ölü

    Su böreği zehirledi: 1 ölü
    expand

    Aydın'da yedikleri börekten zehirlenen 45 yaşındaki Nebahat Erdem öldü, 29 kişi ise tedavi altına alındı.

    Aydın'daki bir Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Sebahattin Özdemir, pazar günü Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Ulukonak Köyü'nden kendisini ziyarete gelen kız kardeşi Nebahat Erdem ve ailesine bir pastaneden aldığı su böreğinden ikram etti.

    Börekten yiyen Nebahat Erdem, kızı Eda Erdem (19) ve kayınbiraderi Mehmet Erdem (30) ile doktor Sebahattin Özdemir'in oğlu Şükrü Anıl Özdemir (18), annesi Esma Özdemir (68), kızı Seda Özdemir (19) ve eşi Zehra Özdemir (43) zehirlendi.

    Börekten yemediği öğrenilen Dr. Özdemir, iddiaya göre, kusma ve baş dönmesi şikayeti başgösteren yakınlarına evde serum taktı. Durumlarının biraz düzelmesi ardından Dr. Özdemir, ablası ve yeğenini evlerine uğurladı.

    Ancak, anne-kız ertesi gün tekrar fenalaşınca Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Durumu ağır olan Nebahat Erdem, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

    Zehirlenenlerin sayısı arttı

    Nebahat Özdemir'in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından zehirlenenlerinin sayısının 29'a yükseldiği öğrenildi. Zehirlenen 29 kişinin Aydın'daki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

    İşyerinden numune alındı

    Olayın ardından Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri polis eşliğinde Cuma Mahallesi'ndeki pastanede bulunan böreklerden numune aldı.

    İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel de pastaneye gelip konuyla ilgili bilgi aldı. Numuneler incelenmek üzere, laboratuvara gönderildi. İşletmenin faaliyetlerine ara verdiği belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow