hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Boğazı'nda yine denetim

    İstanbul Boğazında yine denetim
    expand

    İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Boğazı'ndaki eğlence mekanlarına yönelik gürültü denetimi yaptı.

    İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Ayyıldız başkanlığındaki ekip, gece saatlerinde Beylerbeyi İskelesi'nden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait botla denize açılarak, boğaz kıyısında yer alan eğlence mekanlarına yönelik ses ölçümü gerçekleştirdi.

    Ayyıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eğlence merkezlerine ilişkin ses ölçümü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Müziğin açık olduğu zaman yaptığımız ölçümde elde ettiğimiz desibel ile sonradan müzik kesildiğinde elde edilen desibel arasındaki farkın 5 desibel(A) olması lazım. Bu hesaplamaya göre kontrol ettik ve değerler yüksek çıkmadı" dedi.

    Boğaz kıyısında bulunan tüm eğlence mekanlarını denetlediklerini aktaran Ayyıldız, "Yaz boyunca sürekli yaptığımız bu denetimlerde herhangi bir problem çıkmamıştır. Bu zamana kadar da 'Alo 181' hattımıza da şikayet gelmemiştir. Geçen sene yaptığımız denetimlerde 450 bin liraya yakın ceza kesilirken bu yıl sadece 80 bin liraya yakın bir ceza uygulanmıştır. Denetimleri sıklaştırmamız ve cezaların yüksek olması nedeniyle eğlence mekanları bu cezalara maruz kalmamak için gerekli tedbirleri almıştır" diye konuştu.

    Bu arada, denetim sırasında bazı eğlence mekanlarının yalıtım amaçlı perdeler kullandığı görüldü.

    Deniz üzerinde eğlence mekanlarına yönelik yapılan ölçümler sonrasında ses sınırını aşan bir mekana rastlanmadığı bildirildi. Buna karşın, Ortaköy Meydanı'nda karadan da ölçüm yapan ekipler, desibel sınırını aşan bir işletme olduğunu tespit etti.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ayyıldız, bunun için cezai işlem uygulanması gerektiğini belirterek, "Karada olan bu mekanların denetimi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz sorumluluğunda değildir. Bunların yetki devri İstanbul'da 21 belediyeye verilmiştir. Beşiktaş Belediyesi yetki sınırlarında olan bu mekanla ilgili biz tespitimizi yapacağız. Belediyeye bununla ilgili cezai işlem uygulanması için yazışmayı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow