hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 yıllık "terör planı" hazırlandı

    5 yıllık terör planı hazırlandı
    expand

    Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın 5 yıllık stratejik planına göre, terörle mücadelede siviller paydaş olacak; STK'lar, medya ve üniversitelerden strateji desteği alınacak.

    Dönemin yol haritasını, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı oluşturdu. 5 yıllık stratejik plan hazır. 2013-2017 yılları arasını kapsayan planda ana hedef, "terörizmle mücadelede sivil desteği sağlamak".

    Bu hedef için terörle mücadele hafızası oluşturulacak. O hafıza için de Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi kurulacak. Terörle mücadele alanında yazılan ulusal ve uluslararası yayınlar kütüphanede yer alacak.

    Planda Müsteşarlık önce kendini analiz etti. İşbirliği yapılan kurumlar arasında sadece resmi kurumlar değil, sendikalar, üniversiteler ve medya da sayıldı ve "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları" vurgusu  yer aldı. Planda, 5 yıl içinde hayata geçirilmesiplanlanan hedefler tek tek sayıldı.

    Valiliklerce uygulanan örnek projelerin diğer il valiliklerince de uygulanması için koordinasyona önem verilecek. Bölgeye ilişkin politikaların belirlenmesinde STK'lar, kanaat önderleri ve aydınlarla etkili bir diyalog kurulacak. Politika ve stratejilerin geliştirilmesine yönelik, üniversiteler, düşünce ve araştırma kuruluşları ile yakın işbirliği ve koordinasyon sağlanacak. Uluslararası çalışmalara da ağırlık verilecek.

    Terörün sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik dinamiklerini araştırmaya yönelik üniversiteler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen projeler desteklenecek.

    Terörden etkilenen kişilerin yaşama uyum sağlayabilmesi için tedbirler geliştirilecek. Terör örgütleriyle irtibatını kesen, kesmek isteyen ya da hükümlü örgüt üyelerine yönelik rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Terör örgütleriyle irtibatlı gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik programları uygulayan veya uygulayabilecek kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanacak.

    Terörden etkilenen bölgelere atanan ve buralarda görev yapan kamu çalışanlarının görev yapacağı yerin sosyo-ekonomik yapısı konusunda bilgilendirme yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow