hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İbadetler neden barış getirmiyor?"

    İbadetler neden barış getirmiyor
    expand

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Namazlarımız, oruçlarımız, ramazanlarımız, haccımız, dualarımız neden barış getirmiyor, İslam dünyasında kan akmaya devam ediyor?" dedi.

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kocatepe Konferans Salonu'nda, İç Anadolu bölgesindeki 12 şehrin müftüleri ve vaizlerinin katılımıyla "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, törendeki konuşmasında, Çin'e yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi.

    Konuşmasında hac ve kurban ibadetine de değinen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi:

    "Biz Müslümanların bu hac mevsimini, kurban mevsimini bir muhabeseye dönüştürmemiz lazım. Namazlarımız, oruçlarımız, ramazanlarımız, haccımız, dualarımız neden bize barış getirmiyor, neden hala İslam dünyasında kan akmaya devam ediyor, neden göz yaşı akmaya devam ediyor? Bütün bu ibadetlerimiz bizi iyiye, doğruya, güzele, hakka, hakikate erdirmek için emredildiği halde bizler de bütün bu ibadetlerimizi bu amaçla yaptığımız halde neden hala İslam dünyasında kan ve gözyaşı var?"

    Görmez, Müslümanları, hac sırasında, "İslam topraklarında masum insanların neden öldükleri konusunda düşünmeye" çağırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow