hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk kadın Kenya'daki dehşeti anlattı

    Türk kadın Kenyadaki dehşeti anlattı
    expand

    Kenya'daki kanlı AVM baskınından sağ kurtulan İzmirliŞebnem Şaylan, silah sesleriyle birlikte büyük panik yaşandığını, insanların market rafları arasında yere yattığını söyledi.

    Şaylan, Kenya'daki AVM baskınında yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı.

    İzmirli bir ihracat firmasında dış ticaret müdürü olarak çalıştığını, iş görüşmesi için mesai arkadaşıyla bulunduğu Kenya'da boş zamanını değerlendirmek için Nairobi'de bulunan AVM'ye gittiklerini belirten Şebnem Şaylan, "AVM'ye girdikten kısa bir süre sonra silah seslerini duyduk. Silah seslerini ilk duyduğumuzda ne olduğunu anlayamadık. İnsanların bize doğru koştuğunu gördük. Silah sesleri yoğunlaşınca işin ciddi olduğunu anladık. Büyük panik oldu" dedi.



    Şaylan, silah seslerinin bir saat boyunca hiç susmadığını belirterek, şunları ifade etti:

    "Rafların arasına sığındık, yerlere yattık. Daha sonra market görevlileri bizi yangın merdiveni diye zannettiğim, otoparka çıkan bir yere aldılar. Kapıları ve ışıkları kapattık. Yaklaşık 50 kişilik bir grupla orada bekledik. Tahliye olurken yukarıda da çok kişi olduğunu gördük. 2-2,5 saat sonra marketin soğuk hava deposundan başka bir alana bizi alarak tahliye ettiler. Bize 'bir hırsızlık olayı var, güvenlik görevlileri ile hırsız arasında çatışma var' dediler. Silah sesleri hiç susmadı ve artarak devam edince büyük panik oldu. Silah sesleri ilk bir saat boyunca hiç susmadı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow