hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silahla yakalanan Suriyeli gözaltında

    Silahla yakalanan Suriyeli gözaltında
    expand

    İzmir'in Torbalı ilçesinde 9 tabanca ve çok sayıda mermiyle yakalanan 44 yaşındaki Suriyeli gözaltına alındı.

    İzmir'in Torbalı ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda çeşitli çaplarda kurusıkıdan çevirme 9 tabanca ve çok sayıda mermiyle yakalanan 44 yaşındaki Suriye uyruklu Mahmut H. gözaltına alındı.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Torbalı'da yaşayan Suriye uyruklu bazı kişileri bir ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı.

    Takibin ardından dün saat 02.00 sıralarında Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale ve Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin de katılımıyla Suriye uyruklu Mahmut H.'nin Atatürk Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

    25 polisin katıldığı operasyonda, Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiği belirlenen Mahmut H., gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, çeşit çap ve markalarda kurusıkıdan çevirme 9 tabanca ile çok sayıra mermi ele geçirildi.

    Tabancaların herhangi bir suçta kullanılıp, kullanılmadığının tespiti için balistik incelemeye gönderilmek üzere el konuldu.

    Mahmut H., Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından silah kaçaklığı, Terörle Mücadele Grup Amirliği tarafından ise herhangi bir örgüt üyesi olup olmadığının tespiti için sorguya alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow