hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanlığı'ndan cezaevlerine firar uyarısı

    Adalet Bakanlığından cezaevlerine firar uyarısı
    expand

    Bingöl'deki firarın ardından Adalet Bakanlığı gerekli önlemlerin alınması için cezaevlerine yazı gönderdi. Bingöl Valiliği de firarilerin yakalanma görüntülerini basına dağıttı.

    Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan 18 tutuklu ve hükümlünün koğuş içerisinden tünel kazarak firar ettiği hatırlatılarak, diğer kapalı ceza infaz kurumlarında kalan örgüt mensuplarının da benzer girişimlerde bulunabilecekleri kaydedildi.

    Yazıda, cezaevinde genel bir arama yapılarak, şu hususlara dikkat edilmesi istendi:

    "Hükümlü ve tutukluların 24 saatini geçirdiği koğuş, avlu, mutfak,merdiven boşluğu, duvar arası, dolap ve ranza altları ile duvar ve zemin maddelerindeki renk ve biçim değişiklikleri ile tavandaki renk ve değişikliklerinin olup olmadığı, dikkatli bir şekilde araştırılarak, kontrol edilmesi, Tuvalet taşı, banyo, lavabo altları, fayans arkaları, yapıştırıcı madde ile taşların oynama hali, belirtilen yerler temizlenerek aranması, Dolap içi, yastık, yorgan içi, ranza altları kontrol edilmeli, Havalandırma avlularında bulunan pis su iç ve dış logarlarının, kilit, logar ağzı kontrolleri ile akan suda kil ve toprak karışımının olup olmadığının tespit edilmesi, Elektrik, sıhhi tesisat, kalorifer logarları gibi tesisat boşluklarının aranması, Çatı ve boş alanlar ile firar girişimi için tünel kazmaya müsait tüm alanların kontrol edilmek suretiyle, ivedi bir şekilde genel bir arama yapılarak, arama tutanağının genel müdürlüğümüze gönderilmesi."

    Firarilerin yakalanma görüntüleri dağıtıldı

    Öte yandan, Bingöl Valiliği de firar eden 17 hükümlü ve tutuklunun yakalandığı operasyon görüntüleri basına dağıttı. Açıklamada insanlı keşif uçağı ile insansız hava aracı kullanılan ve özel harekat ile jandarma komando timlerinin görev aldığı operasyonun nasıl gerçekleştirildiği de anlatıldı.

    Firariler adliyeye çıkarıldı

    Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar ettikten sonra yakalanan 17 PKK'lı sorgularının ardından Bingöl Adliyesi'ne çıkarıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow