hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülsuyu olaylarına 14 tutuklama

    Gülsuyu olaylarına 14 tutuklama
    expand

    Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olaylarla ilgili göz altına alınan 22 kişiden 14 kişi tutuklandı.

    Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olaylarla ilgili göz altına alınan 22 kişiden 5'i serbest bırakılmış, 17'si ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkeme tarafından verilen kararla 17 kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardandan serbest bırakılırken, 14 kişi hakkında da, adam öldürmeye teşebbüs, cebir ve şiddet, kasten adam yaralama ve yağma suçlarından tutuklandı.


    Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi ve 9 mahalle sakininin silahla yaralanması ile ilgili Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz pazartesi günü yapılan operasyonla gözaltına alınan 22 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamanın ardından dün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

    İstanbul Cumhurriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan 22 şüpheliden 5'i serbest bırakılmış, 17'si hakkında da tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilmişti. Nöbetçi mahkeme tarafından gece saatlerinde verilen kararla 17'kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 14 kişi hakkında da adam öldürmeye teşebbüs, cebir ve şiddet, adam yaralama ve yağma suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow