hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın

    Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde yangın
    expand

    Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde yangın çıktı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

    Cezaevinde henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangına, Manisa Belediyesine ait itfaiye araçları ile müdahale ediliyor.

    Dumandan etkilenenler için iki ambulansın sevk edildiği cezaevindeki yangın nedeniyle çevredeki yollarda polis tarafından güvenlik önlemleri alındı.

    Bazı yetkililer de incelemelerde bulunmak üzere cezaevine geldi.

    Görgü tanıklarından Gürkan Özben, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yakınının cezaevinden çıkmasını beklerken alevleri gördüğünü ve cezaevi görevlilerinin itfaiyeye haber verdiğini anlattı.

    Yataklar yakıldı

    Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde tutukluların bulunduğu C 13 koğuşunda kalmakta olan tutuklulardan birisinin koğuşunun değiştirilmesi nedeniyle aynı koğuşta kalan 12 tutuklunun koğuşu arkadan kapatıp yatakları yaktığı belirtildi.

    Olaya, jandarma ekipleri ile ceza infaz kurumu görevlileri tarafından müdahale edildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Aynı anda Manisa Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilerek kısa sürede söndürülmüş, olay çıkaran tutuklular ise etkisiz hale getirilmiştir. Olay nedeniyle yaralanan bulunmamakla birlikte sadece bir tutuklu dumandan hafif etkilenmesi nedeniyle tedbiren hastaneye sevk edilmiştir."

    Bu arada cezaevinde incelemede bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, cezaevi önünde bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınlarına, durumla ilgili bilgi verip, korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

    Validen açıklama

    Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevindeki yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklu bulunmuyor" dedi.

    Vali Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkumlar tarafından çıkarıldığı öne sürülen yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

    Savaş, hastaneye sevk edilen herhangi bir hükümlü veya tutuklunun bulunmadığını söyledi.

    Yangın ya da dumandan etkilenen birkaç mahkuma ise 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildiği öğrenildi.

    Öte yandan tutuklu ve hükümlü yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow