hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık: "Cilvegözü'nde güvenlik yeterli"

    Bakanlık: Cilvegözünde güvenlik yeterli
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda güvensizliğin yetersiz olduğu haberlerini yalanladı.

    Reyhanlı bombalı saldırısının ardından Cilvegözü Kapısına gönderilen X-Ray cihazının Esenboğa Havalimanı'na geri gönderildiği ve Suriye sınır kapılarında güvenliğin yetersiz olduğu haberlerini Gümrük Bakanlığı yalanladı.

    Bakanlık güvenlik tedbirlerinde eksik olmadığını ve ek tedbir çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

    Yapılan yazılı açıklamada haberlerde iddia edilen X-Ray cihazının arızalanan cihazlar yerine zaten geçici olarak bölgeye getirildiği, sorun giderilince tekrar Esenboğa'ya gönderildiği belirtilidi. Açıklamada, "Kamera sistemlerinde de 'sorun yok'' denildi.

    Açıklamada, Cilvegözü'ne kritik noktalara yerleştirilen 12 sabit,  8 hareketli full HD kamera, 2 adet izleme ekranı ve diğer teknik donanımla mevcut sistemin takviye edildiği de belirtildi. Bu revizyon projesinin 14-18 Ekim tarihleri arasında faaliyete geçmesi planlanıyor.

    Ayrıca, tüm eksikliklerin ortadan kaldırılması açısından, Cilvegözü'ndeki  sistemlerin 2014 yılı bütçe kaynaklarıyla tamamının yenilenmesine de karar verildiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow